23948sdkhjf

Lej eller køb en truck? - Lej fra 1 dag til 8 år

| Medlemsnyhed | Indrykket af Toyota Material Handling Danmark A/S

Her er en guide der kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning for din virksomhed

Find ud af, hvad der passer dig bedst?
Mange virksomheder skal fra tid til anden tage stilling til, om de skal købe eller leje en truck. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele, og derfor kan det være en svær beslutning. Det kan være oplagt at købe trucken, når man har kapitalen, og følelsen af ikke at skulle betale leje er altid god. Men har du tænkt over, om pengene mon kunne investeres i noget andet, som kunne give et højere afkast? Hvis det er tilfældet, hvad er så fordelene ved at leje trucken?

Nedenfor giver vi et generelt billede af, hvornår det er hensigtsmæssigt for en virksomhed at leje eller købe en eller flere truck. Vi forklarer også de økonomiske og driftsmæssige fordele ved langtidsleje og korttidsleje af en truckflåde, og hvornår man opnår reduceret nedetid og højere produktivitet blandt de ansatte.

Fordelen ved at købe

Køb for at eje
Køb af en truck kan være den rigtige beslutning, hvis man har kapitalen, og hvis der er behov for en ny (eller brugt) truck i virksomheden. Generelt set er der selvfølgelig bedre ting at investere i, da en truck, ligesom en personbil, taber værdi over tid. Men hvis det er virksomhedens politik at eje alle maskiner og truck, skal man selvfølgelig købe. En ejet truck er selvfølgelig et aktiv i regnskabet, og du kan gøre med den, hvad du vil, uden at skulle bekymre dig om, hvad ejerne af trucken siger, når lejeaftalen udløber.

Men vær opmærksom på, at alle ændringer på trucken skal foretages inden for rammerne af CE-mærkningen. Få altid en ekspert til at foretage de ændringer, som du har behov for. Sørg også for at have en serviceaftale for trucken, helst med regelmæssig service året rundt, hvilket reducerer risikoen for defekter. Spørg dig selv, hvor længe du kan klare dig uden trucken, hvis der skulle ske noget.

Lad os se på fordelene og ulemperne ved at købe

+ Du ejer trucken og kan gøre med den, hvad du vil, inden for rammerne af CE-mærkningen
+ Den er et aktiv i regnskabet

- Du skal sørge for, at trucken lever op til de eksisterende krav
- Du er ansvarlig for vedligeholdelse og reparation
- En investering, der binder kapital
- Dette gør det vanskeligere at tilpasse din truckflåde
- Trucken falder hurtigt i værdi
- Du skal også påregne uventede omkostninger såsom leje af ekstra truck samt reparation i tilfælde af alvorlige defekter
- Trucken skal sælges eller skrottes, når den ikke længere skal bruges

Hvorfor langtidsleje?

Langtidsleje med service inkluderet
De fleste truckproducenter tilbyder korttids- og langtidsleje. Mange foretrækker langtidsleje i stedet for at købe trucken. På denne måde undgår du de høje startomkostninger, og aftalen er ofte omfattet af service, reservedele og arbejdstid.
Hvis du lejer trucken, kan du investere den sparede kapital i noget andet, som giver et afkast til din virksomhed. Hvis renten er lav, er der mindre grund til at binde kapitalen i en truck, som hurtigt mister værdi. Du bør dog leje hos en autoriseret forhandler og sikre dig, at trucken er kontrolleret.

Hvornår kan det betale sig at langtidsleje?

  • I forbindelse med specifikke projekter
  • Hvis der planlægges produktionsændringer
  • Hvis du ønsker mere fleksibilitet i forhold til den faste truckflåde
  • Hvis du ønsker faste månedlige udgifter

 

Hvornår kan det betale sig at korttidsleje?

Korttidsleje i højsæsonen
Langtidsleje har mange fordele, men korttidsleje kan også være en god løsning i visse tilfælde, f.eks. i travle perioder, da du så kan reducere omkostningerne i mindre travle perioder, hvor der ikke er behov for så mange truck. Og du slipper for at have truck stående, der ikke er i brug. Det kan eksempelvis være i ferieperioder, når detailhandlen stiger, og hvor der er behov for at arbejde hurtigere på lageret. Korttidsleje er også en god løsning, hvis en truck bliver defekt, og du hurtigt har brug for en ny, eller i forbindelse med flytning eller omlægning, hvor trucken kun skal bruges i en kortere periode. Korttidslejen bør ikke løbe i en længere periode, da prisen ofte er højere.

Hvornår er korttidsleje hensigtsmæssigt?

  • Når du skal bruge en truck i en kortere, afgrænset periode
  • Hvis der er sæsonudsving i din virksomhed 
  • Hvis der er travlt i din virksomhed i højsæsonen
  • Hvis du er usikker på, om behovet fortsat vil være der
  • Når du har brug for ekstra ressourcer
  • Ved øjeblikkeligt behov

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Toyota Material Handling Danmark A/S

Industrivej 3
3550 Slangerup
Danmark
Toyota Material Handling Danmark A/S

Send til en kollega

0.097