23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kamerateknik ”lukker sløjfen” ved lysbuesvejsning

FORCE Technology arbejder på at forbedre styringen af lysbuesvejsning ved at integrere kameraer i styringen af svejseprocessen.

Et PhD-projekt under kyndig vejledning af FORCE Technology, DTU og KU, har sat sig for at finde en mere præcis måde at styre processen ved lysbuesvejsning end de traditionelle metoder med en laserskanner.

Problemet med de traditionelle metoder er, at en skanner kigger flere centimeter foran selve lysbuen og dermed ikke er i stand til at korrigere, hvis der opstår uregelmæssigheder i løbet af selve svejsningen.

Kigger direkte i smeltebad
FORCE Technologys kameraløsning er derimod en kopi af, hvad en rigtig svejser ville gøre, nemlig kigge direkte ned i smeltebadet, så processen bliver styret hurtigt og præcist: ”Man kan sige, at brugen af kameraer til styring af lysbuesvejsning kommer til at ”lukke styresløjfen”, så resultatet af svejsningen bliver markant bedre. Derudover er kameraløsningen langt billigere end en laserskanner”, siger teknisk chef Jens Klæstrup Kristensen fra Svejseteknisk Innovation hos FORCE Technology.

De udfordringer, som man i øjeblikket har i PhD-projektet, er, hvordan lys fra lysbuen kan filtreres fra, og hvordan de nødvendige styreparametre bestemmes automatisk og i sand tid.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.046