23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt dansk center for verifikation af miljøteknologier

Nyoprettet Dansk Center for Verifikation af Klima- og Miljøteknologier (DANETV) tilbyder uafhængig vurdering af effektiviteten af miljø- og klimateknologier og produkter.

DANETV hjælper dermed danske virksomheder med at dokumentere effektiviteten af deres produkter og styrker derigennem deres konkurrenceevne.

De fire godkendte teknologiske servicevirksomheder (GTS) DHI, Teknologisk Institut, AgroTech og FORCE Technology har sammen oprettet centeret DANETV med det tilhørende website www.etv-danmark.dk, der fungerer som centerets kommunikative platform.

DANETV’s væsentligste formål er at bidrage til, at virksomheder og samfundet generelt træffer de mest fornuftige valg hvad angår investering i teknologier og produkter til klima og miljø inden for hovedområderne luft, vand og energi.

Verifikation af miljøteknologier og -produkter foregår allerede i flere lande, herunder USA, og en ordning er under opbygning i EU. I den forbindelse vil det danske center arbejde for en stærk position i den kommende europæiske verifikationsordning.

International gennemslagskraft
Med et internationalt accepteret certifikat for verifikation kan danske energi- og miljøprodukter opnå ekstra gennemslagskraft på det internationale marked, og brugerne kan blive støttet i valget af nye teknologier.

Frem til udgangen af 2009 skal centeret opbygge arbejdsmetoder og faciliteter til at teste teknologier og produkter til reduktion af klimapåvirkninger.

DANETV er etableret med en økonomisk håndsrækning fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (VTU) på i alt DKK 8,37 mio. til fordeling i 2008 og 2009.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.079