23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stor succes med afholdt kursus

Der er stor bevågenhed omkring hygiejne i produktionsudstyr, og FORCE Technology har netop afholdt et kursus, der var en stor succes.

FORCE Technology har d. 23. – 24. februar 2009 afholdt kurset ”Fødevaresikkerhed – rustfrit produktionsudstyr”. Kurset blev en stor succes, og kursisterne gav mange positive tilbagemeldinger.

Deltagerne fik et indgående indblik i hvilke forhold, der har betydning for hygiejnen. Herunder vigtigheden af at fødevarevirksomheden allerede i indkøbsfasen specificerer hvilke krav, der skal stilles til materialer og svejsninger samt til det hygiejniske design.

Korrekt kravspecifikation er alfa og omega
Er kravene ikke specificeret korrekt, kan resultatet være et anlæg, der allerede fra start vil have hygiejneproblemer. Et meget velkendt problem er biofilm, der dannes i anlægget, og som kan være endog meget vanskelig at fjerne ved rengøring. Biofilm var netop et af de emner, kursisterne fik et indgående kendskab til under kurset: Dannelse af biofilm, hvad er biofilm, og hvilke risici, er der forbundet med biofilm i anlægget, både fødevaresikkerhedsmæssige og produktkvalitetsmæssige.

Rengøring krydret med praktiske eksempler
Der var også fokus på valg af såvel rengøringsproceduren som rengøringskemikalier. Disse er vigtige faktorer både i forbindelse med at få anlægget tilstrækkeligt rengjort, men også i forbindelse med at undgå korrosion på anlægget, hvilket kan give anlægget en meget kortere levetid.
De tekniske indlæg omkring materialespecifikationer, svejsning, hygiejnisk design, biofilm og rengøring/kemikalier blev godt krydret med eksempler fra dagligdagen.

Tilmeld dig næste kursus
Næste kursus er planlagt til den 29. – 30. september 2009. Har din virksomhed interesse i at jeres produktions- og servicemedarbejdere får et bredt kendskab til dette vigtige emne, kan kurset endvidere tilbydes som et virksomhedstilpasset kursus.
Læs mere om kurset på www.forcetechnology.com/courses/r8.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.047