23948sdkhjf
Del siden
Annonce

FORCE Technology vinder udbud

Erhvervs- og Byggestyrelsen og By- og Landskabsstyrelsen har netop valgt FORCE Technology til at gennemføre et projekt, der sammenligner flere metoder til bedømmelse af nikkelafgivelse fra vandhaner. Projektet løber over en et-årig periode.

Hvad går projektet ud på?
Projektet omhandler udvikling af prøvningsmetoder til brug ved VA-godkendelse. Arbejdet vil sammenligne resultater af en 26-ugers rig-test på et vandværk med forskellige hurtigere og simplere prøvninger for at vurdere muligheden for at anvende disse metoder til at sikre øget beskyttelse af forbrugerne.

VA-godkendelse
Produkter til brug i kontakt med drikkevand skal have en lovpligtig VA-godkendelse, hvad angår de sundhedsmæssige egenskaber. VA-godkendelsen betyder, at produktet er testet for afgivelse af bly og cadmium. I godkendelsesproceduren indgår i dag ikke en bedømmelse af nikkelafgivelse, selvom det i mange år har været kendt, at forniklede produkter kan afgive betydelige mængder nikkel til drikkevandet. Dette kan give gener for personer, der er overfølsomme overfor nikkel.

Undgå nikkel i drikkevandet
Forbrugere, der vil undgå høje nikkelindhold i deres drikkevand, er i dag henvist til at lade vandet løbe nogle sekunder efter perioder uden forbrug. Alternativt kan man vælge en vandhane, der ikke er forniklet og forkromet, men dette kræver, at man har viden herom.

Yderligere information
Yderligere informationer om projektet kan ses på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside.
Hvis du vil vide mere om metalafgivelse eller produkter til drikkevand, er du velkommen til at kontakte Asbjørn Andersen på tlf. 43 26 71 90 eller Frank Fontenay på tlf. 43 26 76 44.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.047