23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sikkerheden på det rene

Anvisninger fra Miljøstyrelsen giver flere brancher udfordringer med håndteringen af industriklude og oliemåtter. Løsningen er et fast system, der optimerer både sikkerhed og arbejdsmiljø.

Af journalist Katrine Krebs

Når olie og benzin drypper i de danske værksteder fungerer papkasser, savspåner og kattegrus ofte stadig som underlag. Også selv om det er både farligt og forbudt. Det samme gælder de snavsede klude, der bliver smidt i almindeligt affald eller stofposer. Med anvisningerne ønsker miljøstyrelsen at fremme løsninger, der minimerer risiko for brand og skåner miljøet.

Når jeg besøger f.eks. autoværksteder og får en snak om sikkerheden, er værkføreren ofte slet ikke klar over, at deres nuværende håndtering af måtter, klude og arbejdstøj er farlig og på kant med reglerne. Og mange ved faktisk heller ikke, at der er et alternativt,” fortæller Vilhelm Topp-Parving, konsulent ved De Forenede Dampvaskerier A/S.

For at imødekomme alle regler og krav har DFD gennem det sidste års tid introduceret DFD MEWA System. Via systemet bliver industriklude og oliemåtter leveret og afhentet i afsikrede opbevaringsbeholdere. I det lukkede cirkulationssystem bliver tekstiler genbrugt, og 98,5% af urenhederne udvundet ved vask. Derfor bliver tekstilerne ikke betragtet som farligt affald.

Med det nye system slipper værkstederne for at registrere affald og bekymre sig om regler. Generelt er få værkførere opmærksomme på, hvor meget professionel vask skåner miljøet sammenlignet med vask i private husholdningsmaskiner. Og så er det billigere,” forklarer fortæller Vilhelm Topp-Parving fra DFD.

Læs mere på www.dfd.dk

Textilia Group A/S
Kongebakken 1
2765 Sørum
Egedal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16963038
P nummer: 1004859336

Send til en kollega

0.047