23948sdkhjf
Del siden
Annonce

”Engelsk overklasse” inden for FTTH (fiber til hjemmet)

Til enten nybygning eller bygningsrenovering har en af Hans Følsgaard A/S’ engelske leverandører udviklet et MDU-koncept, hvis FTTH-teknologi er fin, diskret og effektiv, hvis man senere skal fremføre fibre eksempelvis i lejlighedskomplekser

Bygninger skal typisk stå i årtier og i visse tilfælde århundreder, og det er pokkers svært at vurdere, hvilke slags teknologier, der vil være fremherskende blot nogle få år ud i fremtiden. Installatører og entreprenører vil ofte gerne fremtidssikre infrastrukturen i større byggerier, men budgetterne inden for byggebranchen og installationsfaget er som regel temmelig begrænsede.
En af Hans Følsgaard A/S’ engelske leverandører har udviklet et MDU-koncept, der meget effektivt hjælper til at fremtidssikre bygninger på kommunikationssiden uden at sprænge beboernes eller udlejernes budgetter. Men kan med en vis rimelighed kalde løsningen ”engelsk overklasse” på baggrund af den yderst diskrete og elegante udformning af de rør, som på et senere tidspunkt tillader etablering af en FTTH-løsning (fiber-to-the-home).
MDU-konceptet er opbygget som et system af korrigerede rør med en diameter på bare 10mm. Den korrigerede udformning betyder, at rørene kan bøjes til selv meget små radier uden at bukke. Rørene er ekstremt robuste – producenten angiver, at de modstår tryk op til 4.000N, og derfor kan de ligge gemt og ubrugte i bygningsmassen i flere år. Man kan så senere tage dem i brug og være ret sikker på, at rør og indlagte fibre er fuldt fungerende og intakte.
Til udtag af fibre ved de enkelte lejligheder indeholder MDU-konceptet en fiks lille udtagsboks, som man typisk placerer ud for hvert enkelt lejemål i et lejlighedskompleks. Når der på et tidspunkt bliver brug for at trække et fiberbaseret signal ind i lejligheden, høvler man blot en slidse i yderrøret og fisker en overlængde fiber ud til splidsning. Princippet betyder, at men ikke besvære sig med værktøj på vanskeligt tilgængelige steder, da MDU-konceptet tillader, at arbejdet udføres, hvor man lettest kommer til.
MDU-konceptet kan meget vel blive installatørens bedste ven, da det i høj grad hjælper til at fremtidssikre kommunikationsmulighederne i ejendomme, hvor man kan forny infrastrukturen uden at skulle bore, pudse, male eller reparere. Samtidigt er det engelske system ledsaget af zipper-værktøjer, der letter fremrøring af fibre gennem rørene. Man slipper for at stå og nørkle eller, at skulle blæse fibrene igennem rørene. Hvis der under montagen af de tight buffered fiber eller senere under brugen af fibersystemet – knækker en fiber - så kan den nemt erstattes fra den lille udtagsboks og ved at bruge zipper værktøjet kan fiberen hurtigt nedlægges i det mini-korrugerede rør, som igen kan hæftes til fodpanelet eller limes, hvor der er behov for det. Udtagsboksen har plads til flere splidsesøm.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst Thomas Ullner hos Hans Følsgaard A/S

Hans Følsgaard A/S
Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55028818
P nummer: 1008693761

Kontaktperson

HAJ
Helle Aaker Jensen
Head of Marketing & Sustainability
+45 43208666 haj@hf.net

Send til en kollega

0.047