23948sdkhjf
Del siden
Annonce

OK med kølesmøremidler på VTM 2014.

Energiselskabet OK er med på årets VTM-messe og vil bl.a. præsentere de anerkendte smøremidler fra Rhenus, som OK har eneret på at sælge og distribuere i Danmark.

Samtidig har OK også en lang række øvrige smøreolier og energiprodukter til industrien, som besøgende på messen kan høre om.

Energiselskabet OK deltager på VTM-messen d. 1. -4. april 2014 i Odense Congress Center og kan bl.a. fortælle om, hvad OK tilbyder indenfor kølesmøremidler og smøreolier, hvoriblandt der er nogle helt unikke produkter med i programmet. Desuden er OK totalleverandør på energiprodukter og kan både fortælle om solceller og varmepumper, samt de mere traditionelle produkter som fx fyringsolie og diesel.

”Vi har særligt fokus på kølesmøremidler under messen, fordi produkterne er af stor betydning for de besøgende. Det er produkter, der er altafgørende og nødvendige indenfor metalbearbejdning, og det er bare så enormt vigtigt, at kunden får den rette vejledning,” fortæller Lars Primdahl, som er distriktschef i OK og har mange års erfaring med kølesmøremidler til jern- og maskinindustrien.

”Når vi har med kølesmøremidler at gøre, er det ligesom med øvrige smøreolier, at det hver gang er en afvejning, hvilket produkt der passer bedst til kunden, bearbejdningsformen, materialet og maskinen,” slår Lars Primdahl fast. ”Når man vælger, hvilket produkt, man ønsker, er det oftest et kompromis. Netop derfor er det så vigtigt, at man får den rette rådgivning, og det er især vigtigt at besøge kunden for at afdække kundens ønsker, behov og krav, og hvilken applikation der er tale om.”

pH-neutral formular
Der er især to produkter fra Rhenus, som er forholdsvis nye og derfor værd at fremhæve, mener Lars Primdahl. Det drejer sig om FU 850 og TU 43 – begge fra Rhenus.

Rhenus har for nylig sat et nyt køle-smøremiddel på programmet, som både er udviklet med omtanke for medarbejdernes trivsel og samtidig tager højde for de kraftfulde påvirkninger et kølesmøremiddel udsættes for. ”FU 850 er et af de seneste produkter i serien af kølesmøremidler fra Rhenus,” fortæller Lars Primdahl.

”Noget af det bedste ved FU 850 er, at det hverken indeholder aminer, borsyre eller konserveringsmidler. Samtidig er produktet i brugsopløsningen pH-neutralt,” uddyber han. Det betyder, at risikoen for hudgener minimeres. Lars Primdahl fortæller desuden, at FU 850 stadig er et produkt, der tager højde for de kraftfulde påvirkninger et kølesmøremiddel udsættes for under brugen. ”Den høje varmeudvikling ved bearbejdningen i maskinerne stiller særdeles høje krav til såvel kølesmøremidlets smørende egenskab og evne til at forhindre svampe- og bakterievækst,” fortæller han. Samtidig er FU 850 økonomisk i brug, da der er tale om lav efterfyldning.

Multitalent blandt køle-smøremidlerne
Et andet forholdsvis nyt produkt fra Rhenus er Rhenus TU 43, som er et godt allround kølesmøremiddel. ”Jeg vil kalde det lidt af et multitalent blandt kølesmøremidler. Balancen mellem høj ydeevne, pålidelig stabilitet og gode miljøvenlige egenskaber gør Rhenus TU 43 til et sandt multitalent indenfor kølesmøremidler,” fortæller Lars Primdahl og fortsætter: ”Det er også et produkt, som også kan reducere forbruget hos kunden, da det kræver meget lav efterfyldning. Det er derfor det bedste produkt til at reducere totalomkostningen,” fortæller Lars Primdahl og uddyber: ”TU 43 holder top-up koncentrationerne på et meget lavt niveau på grund af fin dispergering og en stabil pH-værdi. Det betyder, at brugerne kan reducere forbruget af koncentrat med 20 – 30 % sammenlignet med konkurrerende produkter. På den måde opnår man store besparelser.”

TU 43 har desuden virkelig gode skylle- og spuleegenskaber. ”Det gør, at også rengøringsomkostninger og vedligeholdelsesomkostninger kan holdes nede. Produktet giver nemlig rene maskiner, værktøjer og arbejdsemner. I sidste ende betyder det, at intervallerne mellem rengøring af maskinerne forlænges,” slår Lars Primdahl fast.

OK a.m.b.a.
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39170418
P nummer: 1003059024

Send til en kollega

0.031