23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Styktælling efter vægt er super-effektivt

”Vi har sparet mindst halvdelen af tiden og har tilfredse kunder og medarbejdere”. Sådan lød det, da vi besøgte A/S Peder Nielsen Beslagfabrik for at høre om deres erfaringer med mobilvejning og pluk-efter-vægt.

Udløber
31. december 2024

PN Beslag har over de sidste år anskaffet først en og senere endnu en Mitsubishi-stabler påmonteret RAVAS RPW-ST-5200 med referencevægt og tællefunktion. Og det er de yderst tilfredse med resultatet af for som produktionschef John Andersen sagde, så ”har vi sparret mange arbejdstimer internt i huset, samtidig med at vi ikke længere har klager fra kunder over et forkert antal leverede varer”.

Bo kører med stableren til dagligt, og han fortalte, at hans skepsis ved den nye måde at arbejde på hurtigt blev erstattet af glæde. Nu skal han nemlig ikke længere stå og tælle tusindvis af enheder op til en ordre, ligesom alle paller nu bliver på deres plads og bare lige løftes op på gaflerne, når der laves status. Begge dele gør at arbejdet er meget hurtigere samtidig med, at der ikke er tællefejl. F.eks. klares status nu af én mand på et par timer, hvor 2 mand før brugte en hel dag.

 Styktælling efter vægt bliver muligt ved at montere en vejeløsning på en stabler, reach-truck eller el-palleløfter. Vægten består af vejeceller, som monteres under gaflerne, og en indikator med tællefunktion.

Først skal vægten af en enhed registreres. Det kan enten ske ved at placere en enhed på gaflerne, hvorefter information om vægt sendes til indikatoren eller man kan taste en på forhånd kendt vægt ind på indikatoren. Derefter løftes pallen og antallet af enheder i pallen vises på displayet.

Hvis der skal tælles små emner, så suppleres der med en referencevægt, som vejer ned til 1 gram. Man starter så med at fastsætte vægten af emnet ved at lave en vejning af f.eks. 10 små enheder på referencevægten, som sender informationen til indikatoren. Herefter vil antallet af emner på gaflerne vises i indikatoren display.

I begge tilfælde er det nødvendigt at vægten af emballagen er kendt og tareret. Indikator 5200 kan lagre 10 faste TARA.

Gevinsterne ved at tælle efter vægt er mange konkret var det hos denne kunde mindre afskrivning på lageret som følge af færre tællefejl, mindre kørsel med trucken da den ikke længere skal forbi de stationære vægte, hurtigere håndtering af varer ved både modtagelse og forsendelse og ikke mindst tilfredse kunder og glade medarbejdere, som ikke længere har opgaven med at tælle de mange enheder og som ved, at der er talt rigtigt hver gang.

Det var en stor fornøjelse at høre om, hvordan en af vores løsninger virker i praksis, så mange tak til John og Bo for at tage imod os og vise frem.

 

HSØ ApS
Hallundkær 143
9320 Hjallerup
Brønderslev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37457604
P nummer: 1021163224

Kontaktperson

Henrik Sørensen
Direktør
+45 26284033 henrik@hsoe.eu

Send til en kollega

0.063