23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AGV har fragtet flødeost i 27.000 timer siden 2017

En selvkørende AGV-maskine fra N.C. Nielsen har arbejdet for Arla Foods i Holstebro siden 2017.

En selvkørende AGV-maskine fra N.C. Nielsen har arbejdet for Arla Foods i Holstebro siden 2017. Døgnet rundt har den kørt med usvigelig præcision fra punkt A til B med sin delikate last af flødeost, der i tunge metalbure køres fra et rullebånd til et bufferområde. Den har udført sit præcisionsarbejde i 27.000 timer. Kun afbrudt af planlagt vedligeholdelse og udskiftning af sliddele.

AGV-maskinen, en Linde L14 el-stabler med navigations- og sikkerhedsudstyr, er det, man med god ret kunne kalde en første generationsmodel. I 2017 var AGV-teknologien ikke så udbredt herhjemme, men Arla Foods kunne se mulighederne og valgte at afprøve den selvkørende maskine. Det skulle vise sig at være et springbræt til at indføre endnu flere AGV-maskiner.

– AGV-maskinen er et udtryk for en slags automatiseringsrejse i Arla Foods. Vi optimerer løbende vores produktionsprocesser ned til mindste detalje. Det gælder også den interne transport, som har fået stigende betydning i takt med de fysiske udvidelser af virksomheden her i Holstebro, fortæller køretøjsansvarlig Rune Staghøj Hansen fra Arla Foods.

Fra A til B i kort afstand

Den selvkørende AGV-maskine blev sat i drift i fjerde kvartal 2017. Siden da har den kørt i fast rutefart nogle få meter mellem et rullebånd og et bufferområde med otte gulvpladser; en gentagende og monoton arbejdsopgave, som snildt kunne erstattes af en selvkørende maskine. Arla Foods ville frigøre ressourcer til kvalitetssikring, overvågning og udviklingsarbejde og det lykkedes i høj grad.

– I første omgang skulle AGV-maskinen testes i tre måneder. Det forløb positivt og vi valgte at fortsætte med AGV-løsningen. Efter indkøringsfasen kunne den køre uafbrudt med en lille fejlmargen og en høj oppetid. Den har også bidraget til et roligt arbejdsmiljø i pakkeriet, hvor operatørerne så kan tage sig af mange andre opgaver, fortsætter Rune Staghøj Hansen.

Svær at slide op

AGV-maskinen har for længst tjent sig selv hjem. Ydermere har den haft flere sidegevinster. Den bliver nemlig ikke slidt på samme måde som almindelige stablere, der hos Arla Foods nedslides efter to-tre år med kørsel døgnet rundt i det travle pakkeri. AGV-maskinen udfører sit arbejde med stor præcision uden tekniske nedbrud og skal blot have skiftet batterier et par gange i døgnet.

Årligt håndterer denne ene AGV 60.000 tons flødeost i flere hundrede varianter, der sendes ud i verden fra Holstebro. Dette foregår på avancerede, automatiserede og lukkede produktionslinjer, der hurtigt kan omstilles til nye smagsvarianter. Parallelt med produktionen til detailhandlen fremstilles også 25 kg blokke af flødeost til restaurationsbranchen – og en flåde af 80 motordrevne køretøjer klarer den interne logistik.

AGV-teknologien har sat sit præg på Arla Foods i Holstebro. Her kører AGV-maskiner og maskiner med operatører på samme arealer. Derfor er der indført færdselsregler og løbende bliver der afholdt informationskampagner over for de mange medarbejdere, der færdes i det nøje regulerede arbejdsmiljø.

AGV-perspektiver

Hos Arla Foods er AGV-teknologien kommet for at blive og en af vejene til at løfte effektiviteten yderligere i fremtiden:

– Vi har rigtigt gode AGV-erfaringer med løsningen fra N.C. Nielsen. Vi skal højest sandsynligt have den opgraderet med Lithium-ION batterier, nye navigationsmuligheder og en gulvskinne, der kan oplade maskinen i den tid, hvor den holder i venteposition foran rullebåndet. Det giver ret god mening at opgradere en teknologi, som fungerer i forvejen, slutter Rune Staghøj Hansen fra Arla Foods.

https://www.nc-nielsen.dk/nyheder/agv-har-fragtet-floedeost-i-27-000-timer-siden-2017

N.C. Nielsen A/S
Nørregade 66, Balling
7860 Spøttrup
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41118814
P nummer: 1003063792

Kontaktperson

CH
Caroline Hvilshøj
Kontorelev, marketing
+45 27870418 cahv@nc-nielsen.dk

Send til en kollega

0.062