23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk virksomhed tager solceller i en etisk retning

4 ud af 5 solceller kommer med en skyggeside, men Green Energy/MIPV.pro får solen til at skinne klart

Med ønsket om at stoppe den globale opvarmning, køber millioner verden over solceller. De senere år har transportsektoren også fået øjnene op for solceller på køretøjer. Med god grund. Besparelsespotentialet er enormt både ud fra et miljømæssigt såvel som økonomisk perspektiv. Alligevel er det ikke lige meget, hvilken teknologi du vælger.

Lavpris C-Si-celler koster dyrt
Markedet er oversvømmet med tvivlsomme produkter og mange vildledes af den forkerte teknologi og tror fejlagtigt, at de bør montere krystallinske solceller på deres køretøjer.

De færreste er bevidste om, at de almenkendte krystallinske c-Si-solceller, vi ser på tage og i store solcelleanlæg verden over, udelukkende er designet til statisk brug og ikke tåler vibrationer. Udsættes de for rystelser, resulterer det i microcracks og hotspots, der ikke kun mindsker effektiviteten, det medfører også en overhængende brandfare.

Solcellers skyggeside
Udover at køretøjer med c-Si solceller er kørende brandfælder, så er 4-5 c-Si solceller produceret i solcellernes land, Kina.  Kina sidder på over 80 pct. af markedet – men solcellerne kommer med en skyggeside. Næsten hele Kinas solcelle industri er eksponeret for tvangsarbejde og omfattende undertrykkelse i Xinjia.

Men hvad er c-Si solcellerne egentligt værd, når de produceres på bekostning af uskyldige menneskeliv?

 Bæredygtig energi og den grønne omstilling er gode mål at have, men den solbølge, der er et af de store håb i kapløbet mod den globale opvarmning, skal ikke være på bekostning af mennesker.

Det findes heldigvis et alternativ, der ikke alene er designet specifikt til mobile enheder, men også er produceret med respekt for planeten og de mennesker, der lever på den. Løsningen hedder CIGS-solceller.

Fremtidens solceller er produceret ansvarligt
Green Energy/MIPV.pro er verdens største leverandør af Mobile Integrated PhotoVoltaic (mipv) løsninger, kendt som solcelleløsninger til køretøjer, og tilbyder en bred vifte af højeffektive CIGS-solcelleløsninger på tværs er brancher, lande og tidszoner.

– Vi kan og skal ikke acceptere det omfattende brug at tvangsarbejde i solcelleindustrien. Af samme årsag har vi gennemgået vores forsyningskæde, så du trygt kan handle miljøvenligt, velvidende at alt hos os overholder vores høje standarder for bæredygtighed, miljømæssig såvel som social, fortæller Karl Andreassen, CEO hos Green Energy/MIPV.pro.

Cirkulære produktions- og designprincipper
Helt fra tilblivelsen af solcellerne arbejder de målrettet med at reducere vores materialeforbrug og øge genanvendelsesprocenten for at bevare ressourcerne i det cirkulære kredsløb. 

Råvarematerialer står for blot 3% sammenlignet med konventionelle solceller. Ligeledes er solcellerne designet til adskillelse og nyttiggør de materialer, vi allerede har mellem hænderne. Kobber som vi udvinder af kabelskrot, Indium og Gallium udvindes fra TV, fladskærme og mobiler og Selenid fås fra raffinering af kvartssand.

Valget af solceller skal derfor nøjes tænkes ind i virksomheden, så det bliver et klogt og forsvarligt valg for virksomheden, medarbejdere, kloden og menneskerne der lever på den.

Green Energy/MIPV.pro gør det let at tage det rigtige valg – det etiske valg.

Læs mere på MIPV.pro

Download Green Energy/MIPV.pro katalog her.

 

Green Energy
Niels Bohrs Vej 2
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38660357
P nummer: 1022465534

Kontaktperson

Nadja Ahrenfeldt
Marketingkoordinator
+45 93395160 nadja.ahrenfeldt@ge-scan.com

Send til en kollega

0.048