23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Partnerskab sikrer leverance af HVO100 i Danmark

Et nyt samarbejde mellem Q8 og Neste, verdens førende producent af HVO100, vil hjælpe danske transportvirksomheder med at reducere deres CO2e-udledning markant på den del af deres eksisterende bilflåde, som drives af traditionel diesel. Dette ved at skifte til affaldsbaseret HVO100. I første omgang stilles det biobaserede dieselalternativ Neste MY Renewable Diesel (HVO100), som udelukkende er baseret på affalds- og restprodukter, til rådighed på ni primært IDS- og F24-stationer, fra 17. april.

Mange danske virksomheder er i fuld gang med at omstille deres transportvirksomhed til mere bæredygtige brændstoffer, men en stor del af den danske B2B-flåde er stadig drevet af fossil diesel. Et nyt samarbejde mellem Q8 Denmark og Neste, verdens førende producent af HVO100, vil hjælpe danske transportvirksomheder med at reducere deres CO2e-udledning markant på den del af deres eksisterende bilflåde, som drives af traditionel diesel. Dette ved at skifte til affaldsbaseret HVO100.

I første omgang stilles det biobaserede dieselalternativ Neste MY Renewable Diesel (HVO100), som udelukkende er baseret på affalds- og restprodukter, til rådighed for erhvervskunder på ni primært IDS- og F24-stationer, fra den 17. april.

”Vi står overfor en stor omstilling af transportsektoren de kommende år, og vi oplever en stigende efterspørgsel fra særligt vores erhvervskunder på produkter, der kan bidrage til at nedbringe klimaaftrykket. Biobrændstoffer bliver afgørende for at nå de helt nødvendige reduktioner de kommende år, ikke mindst for den tunge transport. Derfor er partnerskabet med Neste central i vores generelle ambition om at minimere klimaaftrykket både for os selv og vores kunder,” siger Retail-direktør hos Q8, Helle Dahlgren Skov.

"Vi er meget glade for at udvide vores udbud af Neste MY Renewable Diesel i Europa, denne gang i Danmark i samarbejde med Q8. Vi er overbeviste om, at alle løsninger er nødvendige for at reducere transportrelaterede emissioner og understøtte sektorens bidrag til målet på EU-niveau at nå CO2-neutralitet i 2050. Med brugen af Neste MY Renewable Diesel kan CO2e-udledningen reduceres på et øjeblik. Neste MY Renewable Diesel er et mere bæredygtigt alternativ til fossil diesel, og dets brug kræver ingen modifikationer af eksisterende motorer, køretøjer eller infrastruktur. Ved at anvende vores Neste-producerede HVO100 kan CO2e-udledningen reduceres med op til 90 procent* over brændstoffets livscyklus sammenlignet med fossil diesel. Vi er forpligtet til at støtte vores kunder med at reducere med mindst 20 millioner tons CO2e årligt inden 2030," siger Christian Pettersson, Head of Branded Sales, Renewable Road Transportation business unit hos Neste.

Målet med det nye samarbejde mellem Q8 og Neste er at gøre det muligt for transportsektoren i Danmark at reducere deres CO2e-udledning her og nu. Neste MY Renewable Diesel (HVO100) stilles til rådighed på stationer på ruter med meget tung transport rundt i Danmark.

17. april er der adgang til at tanke Neste MY Renewable Diesel (HVO100) på følgende stationer:

F24 Park Alle 125, Brøndby
F24 Strandvejen 220, Fredericia
F24 Hjørringvej 59, Nørresundby
Q8/IDS Stamholmen 143, Hvidovre
F24 Vestergade 60, Ikast
F24 Ebeltoftvej 3, Randers SØ
IDS Logistikparken 21, Brabrand
IDS Centervej 4, Køge
IDS/Q8 Thorsvej 3, Padborg

Q8 Danmark A/S
Arne Jacobsens Allé 17
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61082913
P nummer: 1003139034

Kontaktperson

TL

Send til en kollega

0.047