23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Betonværk sparer energi med termo betonmåtter fra Combitherm

I mere end 60 år har Weber Betonwerk GmbH stået for innovative produkter og omfattende service på alle niveauer. Virksomheden tilbyder en bred vifte af præfabrikerede betonelementer af høj kvalitet til bolig- og erhvervsbyggeri. Uanset om det er enfamiliehuse, landbrugs- eller industribygninger, erhvervsbygninger, supermarkeder eller garager: Weber Betonwerk GmbH er en kompetent og fleksibel partner til næsten alle områder af moderne byggeri.

Stigende energiomkostninger kræver nye tiltag

For at modvirke stigningen i energiomkostningerne har betonfabrikken Weber Betonwerk i Ippesheim, Tyskland tænkt nye veje i produktionen af altaner og trapper. Ved produktionen af ca. 50 altaner og 30 trapper dagligt dækkes betonelementerne nu med termo betonmåtter fra det danske firma Combitherm for at optimere hærdningsprocessen og holde overskudsvarmen i emnerne. 

"Sidste år begyndte vi at undersøge nye måder at reducere vores varmeudgifter i produktionshallen på." Da vi blev opmærksomme på termo betonmåtterne fra Combitherm, udførte vi indledende tests med i alt tre måtter til at dække de færdige betonaltaner," forklarer Michael Klaus, Weber Betonwerk. 

"De første tests var så tilfredsstillende, at vi bestilte 50 termo betonmåtter i forskellige størrelser i løbet af vinteren, for at kunne tildække vores daglige produktion fuldstændigt," tilføjer Kevin Knobeloch, Quality Manager, Weber Betonwerk.  

Termo afdækning skal sikre en ensartet kvalitet

Siden årets udgang er hele den daglige produktion af altanerne, ca. 50 stk., blevet dækket af med termo betonmåtter. 

Den ca. 10 mm tykke isolering i termomåtterne er lavet af Polywool®, et materiale fremstillet af 78% genanvendte PET-flasker. De forskellige formater og størrelser fremstilles i henhold til individuelle kundekrav. 

"Vi bruger nu måtterne til alle altaner, så vi kan sikre ensartet kvalitet på undersiden af altanen, og for at undgå kvalitetsforskelle i overfladestrukturen på de enkelte altaner.” siger Kevin Knobeloch. "Og der er heller ingen problemer med revnedannelser på grund af træk.” Vi arbejder med let komprimerende beton i styrkeklassen C45/55 og højere, som udvikler en højere hydreringsvarme. Ved hjælp af termo betonmåtterne holdes varmen bedre i komponenterne.  

Optimeret hærdningsproces og besparelser 

For ikke at placere termo betonmåtterne direkte på den friske beton, bruger medarbejdere ved Weber Betonwerk træafstandsstykker, der placeres over betonaltanerne.  

"Vi ser tydeligt fordelene ved brugen af Combitherm termo betonmåtter i modsætning til kun en PE-folie," siger Knobeloch. "Varmen til hærdningsprocessen holder bedre, og vi har ingen problemer med kondensat. Vi skal kun tænke på en mulig måde at tørre betonmåtterne af på, da vi ikke bare kan folde de fugtige måtter efter brug." 

"Før vi brugte termo betonmåtterne, var vi nødt til at opvarme produktionshallen meget mere. Den periode, der er gået siden vi begyndte at bruge betonmåtterne, er dog stadig for kort til, at vi kan sætte tal på besparelsespotentialet, men det vil helt sikkert have en positiv effekt," opsummerer Michael Klaus. 

"I hvilket omfang det vil være muligt at tage elementerne ud af formene tidligere, skal også undersøges nærmere," tilføjer Knobeloch. "Men til det vil vi have brug for en periode med konstante udetemperaturer." 

Om Combitherm

Combitherm er blandt Europas førende aktører inden for fremstilling af fleksible, skræddersyede og energibesparende termoløsninger til en bred vifte af industrier, hvor der arbejdes med temperaturfølsomme varer og processer, og hvor temperaturændringer skal minimeres. Vores løsninger benyttes blandt andet indenfor pharma & medicinal, logistik & transport, bygge & anlæg, fødevarer og detailhandlen.

 

Læs mere om Combitherms termoløsninger på vores webside eller følg Combitherm på LinkedIn, hvor vi løbende deler nyheder, viden og info om produkter.

Combitherm A/S
Industrivej 6
8653 Them
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK87130428
P nummer: 1002764917

Kontaktperson

AP
Anja Povlsen
Marketing Manager
apo@combitherm.dk

Send til en kollega

0.032