23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Q+ displaykvartpallen - den første af 100% genbrugsplast

CHEP, den globale leder inden for pallepooling og ekspert i bæredygtige forsyningskædeløsninger, har annonceret relanceringen af sin banebrydende kvartdisplaypalle, Q+. Med relanceringen fortsætter CHEP med at fremme innovation og bæredygtighed i forsyningskæden med sin displaykvartpalle – som nu består af 100% genbrugsplast og er EUCertiPlast-certificeret.

Denne nye version af Q+-kvartpallen er den første palle nogensinde, der udelukkende er fremstillet af genbrugsplast[1], og markerer således et væsentligt skridt i retning af regenerative kampagner på salgsstederne.

Ved at udnytte cirkularitetens kraft i produktdesign har CHEP skabt et produkt, der ikke kun er innovativt, men også en bæredygtig løsning på de udfordringer, plastaffald stiller. 

"Kundeservice, kvalitet og ydeevne er af afgørende betydning for CHEP", siger Daniel López, direktør for Product Management og Innovation hos CHEP Europe, som tilføjer: "Omfattende test udført på det anerkendte Fraunhofer Institut i Tyskland og CHEPs Innovation Center i Orlando har bevist holdbarheden og konsistensen af den nye Q+ displaykvartpalle. Over to års forskning og udvikling med flere designversioner, har ført til redesignet af dette produkt. Dette er en væsentlig milepæl i vores rejse mod regenerative forsyningskæder, hvor produkter ikke kun minimerer miljøpåvirkningen, men også bidrager til klodens velbefindende". 

Omfanget af plastaffaldsproblemet fik Europa-Kommissionen og lovgivningen til at tilskynde virksomheder til at reducere brugen af engangsplast. For at løse dette problem sigter CHEP mod at designe produkter, der inkorporerer bæredygtighed og affaldsreduktion allerede tidligt i processen, og i sidste ende gøre brug af forbrugeraffald, der ellers ville ende på lossepladsen. Faktisk muliggør upcycling skabelsen af mere værdifulde produkter, der fungerer i en cirkulær økonomi, hvilket reducerer spild og CO2-fodaftryk i hele deres levetid.  

Q+-kvartpallen er designet cirkulært, og inkorporerer derfor de grundlæggende principper for deling og genbrug, som definerer CHEPs forretningsmodel. Samtidig består Q+-kvartpallen nu af 100 % genbrugsplast[2], mens den er blevet EUCertiPlast-certificeret for genanvendelsesprocessen[3]. 

Kvartpallen blev skabt for over 30 år siden i Tyskland ud af et markedsbehov for at erstatte engangskvartpaller af træ. Detailhandlere søgte en løsning til at reducere træaffald og kulstofemissioner og samtidig øge effektiviteten inden for pakning, transport og i butikker. CHEP, der er kendt for sin ekspertise inden for lukkede kredsløb med paller og containere, samarbejdede med detailhandlere, FMCG-varemærker og branchepartnere om at udvikle den første genanvendelige plastdisplaypalle. Siden sin første lancering i Tyskland i 1992 har kvartpallen vundet indpas i store EU-lande, Storbritannien og af alle andre større europæiske detailhandlere. 

Med relanceringen af kvartpallen følger betydelige ændringer, der positionerer den som et unikt og regenerativt produkt på markedet. Denne regenererende filosofi er kernen i CHEPs 2025 Sustainability-program, som har til formål at opnå mere end nul (nul emissioner, nul affald, nul skovrydning) og udvide sin cirkulære model og samarbejdet til flere partnere i alle regioner. Redesignet af Q+ displaypallen hjælper CHEP med at nå sit 2025-mål om at inkorporere 30 % upcyclet indhold i nye produkter, hvilket baner vejen for endnu mere ambitiøse mål. 

Ud over bæredygtigheden udmærker Q+ sig ved funktioner som Blue Click®, et patenteret papforbindelsessystem, der reducerer tiden i sampakning, giver stabilitet og minimerer produktskader, der kan opstå ved transport af fyldte papudstillinger til deres plads i butikken. 

Ved at følge en strengt kontrolleret forsyningskæde for indkøbt genbrugsplast, sikrer CHEP bæredygtigheden af sine materialer. Og til dato har CHEP produceret én million Q+ paller og dermed effektivt genvundet og genbrugt 2.250 tons plastaffald. 

Relanceringen gør Q+ Wheeled (lanceret tilbage i 2020) og Q+ Static til afgørende elementer i vores services til FMCG-virksomheder. Og da de nu begge er sammensat af 100% genanvendt plastaffald, vil de være store bidragsydere i CHEPs fortsatte indsats for at gøre det muligt for vores kunder at føre mere bæredygtige kampagner (fx i butikker).

Faktaboks

  • Q+ har eksisteret i 30 år på markedet, men er blevet relanceret som et 100% cirkulært produkt. 
  • CHEP har genvundet og genbrugt 1.500 tons plastaffald i forbindelse med fremstillingen af Q+ paller.
  • Q+ består af 100% genbrugsplast; heraf 70% EUCertiPlast-certificeret upcyclet polypropylen i Q+ Static. 
  • Q+ designet fremmer CHEP’s 2025-mål om 30% upcyclet indhold i nye produkter, generelt.
  • Q+ er blandt de mest foretrukne displaykvartpaller hos større europæiske detailhandlere.

Om CHEP

CHEP hjælper med at flytte flere varer til flere mennesker og til flere destinationer end nogen anden organisation på jorden. Vores paller, kasser og containere udgør den usynlige rygrad i den globale forsyningskæde, og verdens største brands har tillid til, at CHEP transporterer deres varer mere effektivt, bæredygtigt og sikkert. CHEP har som pionerer inden for deleøkonomien skabt en af verdens mest bæredygtige logistikvirksomheder gennem deling og genanvendelse af deres platforme i en model, som kaldes "pooling". CHEPs ambition er at have en positiv indvirkning på planeten og samfundet ved at være banebrydende inden for regenerative forsyningskæder. CHEP betjener primært sektorerne for hurtigt omsatte forbrugsvarer (f.eks. tørre fødevarer, dagligvarer og produkter til sundhedspleje og personlig hygiejne), friske fødevarer, drikkevarer, detailhandel og generel fremstillingsvirksomhed. CHEP beskæftiger ca. 11.700 medarbejdere og ejer ca. 360 millioner paller, kasser og containere gennem et netværk på mere end 750 servicecentre, der understøtter mere end 500.000 kundepunkter for globale mærker som Procter & Gamble, Sysco og Nestlé. CHEP er en del af Brambles Group og opererer i 60 lande med den største tilstedeværelse i Nordamerika og Vesteuropa. 

Få flere oplysninger om CHEP på www.chep.com.
Få flere oplysninger om Brambles Group på www.brambles.com. 

For flere oplysninger 

Manuela García, Chef for ekstern kommunikation, Europa – Brambles Group
Tlf.: +34 696114696
manuela.garcia@brambles.com 

 
[1] Anvendelse af termen ’genbrugsplast’ som defineret af ISO 15270:2008.
[2] Den nye Q+ Static er lavet af 70% materiale, der stammer fra genbrugt polypropylen, og de resterende 30% stammer fra beskadigede og genbrugte CHEP-kvartpaller.
[3] ‘Post-consumer materiale’ stammer normalt fra husholdninger eller erhverv, som anvendes i et lukket kredsløb, hvor det nye produkt designes til at være af højere kvalitet eller med øget funktionalitet end dets sidste brug.

Chep Denmark
Theilgaards Torv 1C
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28497024
P nummer: 1011168732

Kontaktperson

Vicki Blom Semelin
Act. Country Manager
+45 21495596 vicki.semelin@chep.com

Send til en kollega

0.031