23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Environmental Product Declarations (EPD): Gennemsigtighed og troværdighed

DS Stålprofil har i mange år været grønne frontløbere ved bl.a. at producere stålbeklædning af det miljøvenlige GreenCoat® stål fra SSAB. GreenCoat® stål er ikke blot kendt for sin lange holdbarhed og kvalitet, men også for at være et produkt, der er klimavenligt produceret. 

Den svenske stålleverandør SSAB, som DS Stålprofil har haft et mangeårigt samarbejde med, har siden 2016 arbejdet målrettet mod at producere stål fossilfrit. Det er et fantastisk godt grundlag for et positivt resultat, når man ser på produkters samlede livscyklusberegninger.

 
Hvad er EPD?

 En Environmental Product Declaration, eller EPD, er et verificeret, tredjeparts certificeret dokument, der giver omfattende information om et produkts miljøpåvirkning gennem hele dets livscyklus. Det omfatter data om råvarer, produktion, transport, anvendelse og bortskaffelse af produktet. EPD'er er baseret på internationalt anerkendte standarder og giver en sammenlignelig målestok for produkters miljømæssige påvirkninger.

Hent DS Stålprofils LCA & EPD

Gennem valg af bæredygtige materialer og produkter har byggebranchen generelt et stort ansvar for at bidrage til at bevare naturressourcer, mindske affald og minimere udledning af Co2. Det er i hvert fald vores holdning – og også grunden til, at vi gerne dokumenterer, hvordan vores produkter positivt bidrager til netop det.

 
Hvem kan bruge vores EPD?

EPD'en gavner en bred vifte af interessenter i byggebranchen og spiller derfor også en vigtig rolle i forhold til at fremme de bæredygtige valg. Måske er du bygherre, arkitekt, entreprenør eller har lyst til at renovere og modernisere din eksisterende bolig. Uanset hvilken kategori, du tilhører, så download vores EPD og se, hvorfor tag- og facadebeklædning fra DS Stålprofil er et godt valg, hvis du interesserer dig for lav miljøpåvirkning, lang levetid – og ikke mindst minimalt vedligehold.

De fleste bygherrer er ansvarlige for at træffe beslutninger om valg af grønnere og mere bæredygtige byggematerialer. EPD'en giver pålidelige data om vores stålprodukters miljøpåvirkning, så det er muligt på et faktisk grundlag at vælge de mest bæredygtige byggematerialer og evt. opnå ønskede miljøcertificeringer. Dette kan give en konkurrencefordel i markedet, da stadig flere kunder efterspørger bæredygtige byggerier med forskellige certificeringer.

For arkitekter har det i flere år spillet en central rolle at skabe bæredygtige projekter. EPD'en giver vigtige fakta baseret på bl.a. LCA-beregninger, der hjælper med at designe miljøvenlige bygninger og vælge materialer med lavere miljøpåvirkning – også på sigt – allerede i designprocessen.

Som entreprenør er man typisk ansvarlig for at udføre byggeprojekter fra start til slut – og der er et naturligt fokus på, at de materialer, der bruges, bidrager til at reducere byggeriets samlede miljøpåvirkning. EPD’en er dokumentationen, men det bedste er, at de færdige bygninger lettere kommer til at leve op til de bæredygtighedsstandarder, vi forventer fremover, så vi får et sundt og miljøvenligt miljø for dem, der skal bruge og bo i bygningerne.

 
Et godt valg for fremtiden

Vi vil vise, at det er muligt at kombinere høj kvalitet med miljøbevidst produktion. Ved at vælge DS Stålprofils EPD-certificerede GreenCoat® stålplader kan du være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for byggebranchen og planeten som helhed.

DS Stålprofils EPD'er er udarbejdet i samarbejde med EPD Danmark.

Hent DS Stålprofils LCA & EPD

 

DS Stålprofil A/S
Andrupvej 9
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25130944
P nummer: 1007339956

Kontaktperson

Thomas L. Rasmussen
Adm. direktør - CEO
+45 96 57 28 24 tlr@ds-staalprofil.dk

Send til en kollega

0.047