23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Super-lastbiler åbner nye muligheder: Her må de køre

Snart vil der køre ekstra lange lastbiler på de danske veje. Allerede fra årsskiftet til 2024 vil lastbilerne få lov til at øge deres længde, og det forventes at give en markant CO2-besparelse. Her kan du blive klogere på de nye regler og se, hvor de ekstra lange lastbiler må køre.

Normalt er lastbiler omkring 25 meter lange. Men regeringen vil med transportminister Thomas Danielsen i front nu fremsætte et lovforslag, som gør det muligt at køre med ekstra lange lastbiler – såkaldt dobbelttrailere – på op til 34 meter.

”Vi skal udnytte veje bedst muligt, og derfor åbner vi for at kunne køre ekstra lange lastbiler der, hvor vejene tillader det. Når en enkelt lastbil kan fragte mere, giver det både mindre CO2 og færre køretøjer på vejene, og er altså både en gevinst for klimaet og for trængslen,” siger transportminister Thomas Danielsen i en pressemeddelelse.

Og det vækker begejstring i branchen, der allerede har taget mange initiativer for at sænke CO2-udledningen. Det gælder også hos Danmarks største leasingselskab, hvor Dennis Thodsen Bodin, chef for Nordania Leasing, byder de nye regler velkomne.

”Det er netop sådan nogle tiltag, der nu skal til for at reducere yderligere på transportområdet. De elektriske lastbiler vinder ind på nogle områder, men den tunge transport på tværs af landet er uhyre vigtig, og her kan de elektriske biler ikke for alvor gøre sig gældende endnu. Men når vores kunder nu kan koble en ekstra lang trailer på lastbilen, giver det en markant CO2-reduktion pr. palle,” siger Dennis Thodsen Bodin og uddyber:

”Store virksomheder skal snart rapportere udledningen på hele værdikæden, og her kan fragten være en tung post i CO2-regnskabet. Dét kan vi nu være med til at rykke i en positiv retning gennem nye og større trailere, som er til gavn for hele værdikæden på den lidt længere bane.”

Læs hele historien her

Nordania Leasing
Birkerød Kongevej 25
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78867612

Kontaktperson

MGH
Maria Gudman Hansen
mariag@nordania.dk

Send til en kollega

0.047