23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skift fra diesel til elektrisk gaffeltruck reducerer Dan-Pals CO2- aftryk med 79%

Hvad gør man, når man som virksomhed har et konkret behov for at sænke sin CO2-udledning og samtidig forbedre arbejdsmiljøet for sine medarbejdere? Dan-Pals skift til Toyotas elektriske gaffeltruck, Traigo80 2,5 ton, gav en øjeblikkelig forbedring af deres CO2- aftryk og arbejdsmiljø. En positiv gevinst for virksomheden uden at nedsætte driftstiden.

Om Dan-Pal
Dan-Pal er en landsdækkende palleleverandør mere end 40 års erfaring inden for paller og logistik. Med sine 45 medarbejdere, er virksomheden fordelt på tre lokationer i Danmark. Faciliteterne i Fakse på Sjælland er designet til at producere skræddersyede palleløsninger. Virksomheden er bygget op omkring social ansvarlighed, har fokus på bæredygtighed og er i særdeleshed fokuseret på fire af FNs Verdensmål; 8, 9, 12 og 13, for bæredygtig udvikling. Cirka 70% af virksomhedens kapacitet er dedikeret til genbrug, hvilket sikrer at 96% af de brugte paller bliver genanvendt. Virksomheden arbejder aktivt på at reducere C02 udledningen, både internt og eksternt.

Sammen med Toyota Material Handling Danmark har Dan-Pal taget skridtet mod en grønnere fremtid. Implementeringen af Toyotas elektriske Traigo80 2,5 tons gaffeltruck har ikke kun forbedret bæredygtigheden i Dan-Pals logistik, men også skabt et bedre arbejdsmiljø.

Vejen til Beslutning
Beslutningen om at skifte til elektriske gaffeltruck blev grundigt overvejet af Dan-Pal. Den administrerende direktør, Christian Lisberg, udtaler: "Jeg vil sige, at den ene bekymring, som vi havde omkring driftssikkerheden, altså driftstiden på en eltruck, er en bekymring, som man roligt kan mane til jorden. Den er bestemt gjort til skamme. Det er en bekymring man hører alle steder, men den bør man ikke tale mere om. Vores nye Traigo80 el truck kan sagtens klare at køre et fuldt skift, i alle funktioner, og uden problemer. Og så er det helt klart, at hvis man vil forbedre arbejdsmiljøet for ens medarbejdere, så er en elektrisk truck det eneste rigtige valg i dag."

Christian Lisberg understreger, at de elektriske Traigo80 gaffeltruck har demonstreret deres pålidelighed i drift og det har effektivt fjernet bekymringerne om deres effektive driftstid. Medarbejdernes bekymringer omkring hastighed, brugervenlighed og ydeevne blev også adresseret. Samtidig pointerer Christian Lisberg vigtigheden af at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne, som en af nøgleårsagerne til beslutningen om at skifte til Toyotas elektriske gaffeltruck. Disse faktorer blev centrale i beslutningsprocessen, der førte til implementeringen af de elektriske gaffeltruck.

Bæredygtighed og grøn omstilling
Implementeringen af Toyotas elektriske gaffeltruck, Traigo80, har spillet en central rolle i Dan-Pals bæredygtighedsinitiativer. Disse truck er drevet af avanceret teknologi som styrke blysyrebatteriet som sikrer lav vedligeholdelse og den effektive driftstid på 10 timer. De elektriske gaffeltruck udleder ikke skadelige emissioner, og at de er betydeligt mere energieffektive sammenlignet med konventionelle diesel- og benzingaffeltruck.

"Ved at skifte til elektriske gaffeltruck har vi reduceret vores CO2-aftryk betydeligt. Vi er stolte af at være en del af den grønne omstilling og de elektriske gaffeltruck er blot ét ud af flere grønne tiltag, vi har implementeret for at blive Klima-klar," siger Christian Lisberg.

Skiftet fra en Toyota Tonero dieselgaffeltruck til en elektrisk Traigo80 gaffeltruck, har reduceret Danpals CO2-udledning med 79% om året. Den tidligere anvendte dieselgaffeltruck udledte omkring 7600 kg CO2 årligt, mens den elektriske model kun udleder 1620 kg CO2 årligt, hvilket betyder at den elektriske gaffeltruck kun udleder 21% af den mængde CO2 som dieseltrucken udledte. Dette skifte har ikke kun positive resultater i relation til miljøet men også økonomiske fordele, da den elektriske gaffeltruck er mere energieffektiv og har lavere driftsomkostninger. Danpal viser med dette skifte deres engagement i bæredygtighed og reducering af miljøpåvirkningen.

En virksomhed med medarbejderne i fokus
 
Dan-Pal er en virksomhed præget af medarbejdere med stor anciennitet. Dan-Pals medarbejdere er meget forskellige og kommer med mange forskellige faglige kompetencer, nationaliteter, handicap og aldersgrupper. Det ligger i Dan-Pals kultur at tage ansvar for sine medarbejdere, medmennesker, klima og miljø.

Forbedret medarbejdermiljø
Virksomheden er stolt af deres vedvarende medarbejderengagement med en gennemsnitlig anciennitet på 13 år, hvor hele 25% af medarbejderne har fejret 15-års jubilæum. Den generelle automatisering af virksomhedens processer har ikke medført store afskedigelser, tværtimod har den frigjort medarbejderne til mere værdiskabende opgaver.

Overgangen til elektriske gaffeltruck hos Dan-Pal har medført markante forbedringer til arbejdsmiljøet. Adm. Direktør hos Dan-Pal, Christian Lisberg, nævner, at de tidligere dieseldrevne truck medførte lugt, støj, vibrationer og støv, hvilket påvirkede medarbejdernes sundhed og trivsel negativt. Han påpeger også, at sundhed inkluderer både fysisk og mental velvære.

Støjniveauet i et arbejdsmiljø har stor indvirkning på stressniveauet, og reduktion af støj har vist sig at reducere sygedage og hovedpine. Medarbejderne udtrykker glæde ved at arbejde med de elektriske gaffeltruck efter at have afprøvet dem i deres daglige arbejdsgange, og en tidligere migræneramt kollega har oplevet en halvering af anfaldene efter overgangen. Samlet set har overgangen til elektriske gaffeltruck skabt et sundere og mere behageligt arbejdsmiljø for Dan-Pals medarbejdere. Dette fremmer både trivsel og bæredygtighed.

En af de erfarne gaffeltruckoperatører hos Dan-Pal, delte sin oplevelse: "Jeg elsker at arbejde med Toyotas elektriske gaffeltruck. Den er stille, hvilket gør det lettere at koncentrere sig om opgaverne. Desuden er der ingen udstødningsgasser eller vibrationer, så det er langt mere behageligt."

Med implementeringen af elektriske gaffeltruck har Dan-Pal ikke kun reduceret deres CO2-aftryk med 79% pr. dag, men også forbedret medarbejdermiljøet og øget effektiviteten i deres arbejdsprocesser.
Dan-Pal samarbejder fortsat med Toyota om at få udskiftet alle deres motordrevne gaffeltruck med elektriske gaffeltruck, inden for de næste 3 år.

Læs mere her: Toyota-forklifts.dk/Danpal

Toyota Material Handling Danmark A/S
Industrivej 3
3550 Slangerup
Frederikssund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK62657014
P nummer: 1003149775

Kontaktperson

RDVDM
Rasmus Dehli Vadstrøm, Distriktschef Midtsjælland
Rasmus.Vadstrom@dk.toyota-industries.eu

Send til en kollega

0.051