23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Schwarzer Logistics viser vejen

Vejen til en bæredygtig transportbranche, vises af Schwarzer Logistics, der har valgt at montere CIGS-solcellepaneler på taget af flåden

Hos det familieejede Schwarzer Logistics står man klar til at yde kunderne en professionel service hver dag. Om det er til lands, til vands eller i luften, kan de levere en løsning, der med implementering af de nyeste teknologier, høj faglighed og en passion for arbejdet, sikrer kunderne transport, der både er konkurrencedygtigt tillige med bæredygtigt. For at udbygge dette, har de nu fået monteret solcellepaneler på lastbilflåden.

En gammel kæmpe, der ikke sover på laurbladene. 

For mere end 100 år siden, blev kimen lagt til den virksomhed, der i dag er kendt under navnet Schwarzer Logistics. Her fandt Heinrich Schwarzer modet til at grundlægge sin virksomhed Heinrich Schwarzer – Motorfahrzeuge, i den nu polske by Bystrzyca Kłodzka. I første omgang arbejdede virksomheden med reparation af både lastbiler og personbiler. I slutningen af 2. verdenskrig beskæftigede Heinrich Schwarzer 20 folk. Med opdeling efter krigen og områdets status som Russisk besættelseszone, valgte Heinrichs søn, Josef Schwarzer at starte forfra i Steinfeld, Tyskland. Herefter går det stærkt med flere og store opkøb af virksomheder. I dag beskæftiger virksomheden over 900, har 500 egne lastbiler og rådet over ca. 150.000 kvm lagerplads fordelt på 7 lokationer rundt i Tyskland.

Schwarzer Logistics har fokus på Transportlogistik, de skrevne og uskrevne regler

Virksomhedens kerneforretning indenfor transportlogistik, er national og international del- og fuldlast. Indenfor Europa, bruger virksomheden, lastbiltransport, som den mest effektive transportform, giver en fleksibilitet ved at kunne samle flere mindre del transporter, hvorved der køres med fuld last. Brugen af satellit styring, sikrer et konstant overblik over hvor hver lastbil er og giver samtidig kunderne mulighed for at følge deres vare. 
Det voksende marked for verdensomspændende fragt med fly og skibe har også sat sit aftryk hos Schwarzer Logistics. Med deres sædvanlige dedikation for perfektion står de ved kundens side igennem hele processen med deres ekspertviden og store knowhow. Deres indgående viden om alle juridiske og kulturelle regler gør dem til en stærk partner.  For flyfragt er der en maksimaltid på 24 timer, og kan derfor bruges til hasteopgaver af nærmest enhver art.

Kundens forsyningskædestyring, deres lagerlogistik

Hos Schwarzer Logistics, ser man det som en naturlig forlængelse af deres transport- og speditionsarbejde at kunne tilbyde sofistikeret lagerlogistik. Derfor er virksomhedens anden grundpille naturligvis at tilbyde oplagring af vare og de dertilhørende ydelser. Forsyningskædehåndtering og optimering af værdiskabelse spiller en afgørende rolle i nutidens produktionsvirksomheder. Deres tilbud om opbevaring af varer er designet til at integrere med kundernes forsyningskædehåndtering (SCM). Deres lagerlogistik dækker næsten alle aspekter af lagerprocesserne, der typisk anvendes for konventionelle produkter. Dette giver dem mulighed for at tilbyde en skræddersyet service, der er nøje tilpasset til kundens værdikædes unikke krav. Et udpluk af tjenester, der kan tilbydes, er bl.a.: Individuel lagerstyring, opbevaringsstrategier efter ønske, f.eks.: First in - First out eller batch management samt frostfri opbevaring. Opgaver som mærkning, vareplukning og kvalitetskontroller tilbydes også.

De kørende visitkort skal være rene både indvendigt som udvendigt

En ren lastbil er det kørende visitkort for virksomheden. Det er dét, potentielle kunder ser på vejene, så selvfølgelig skal de være rene og velholdte. Med det er i høj grad også vigtigt med den indvendige rengøring, så man undgår forurening af varerne, der transporteres. Siden 2016, hvor virksomhedens egen lastbilvask stod klar, har denne opgave været på egne hænder, og det har været muligt at sætte deres egne høje standarter. Siden sommeren 2020 er virksomhedens lastbilrengørings- og kassevasksystem blevet forsynet med energi fra deres nye kraftvarmeværk. Endnu et eksempel på deres ønske om at være en bæredygtig virksomhed.

Logistik med omtanke og ansvar sikre miljøbeskyttelse

Virksomheden arbejder på mange fronter for at nedsætte deres brug af resurser. Chaufførerne uddannes løbende i at køre så dieseleffektivt som muligt. Derudover bruger virksomheden udelukkende køretøjer med den nyeste motorteknologi for at reducerer CO2-udledningen. Der arbejdes aktivt med at tilpasse motorstørrelser, så der ikke køres med hverken under- eller over motorisering i forhold til fragtvægt.
Der er installeret solceller på virksomhedens bygninger. Et anden tiltag er sortering af genanvendelige materialer og deres indføring i genanvendelsesprocessen. Selv helt nede i papirkurven har virksomheden fokus på ressourcerne. Met et skarpt øje på hvorvidt det er nødvendigt at printe, har de nedsat forbruget at papirprint.

Næste skridt på vejen mod CO2-neutralitet

Som en naturlig udvikling i virksomhedens bæredygtige profil, har de valgt at få monteret det første sæt solcellepaneler på taget af en af deres MAN – TGX-lastbiler. Det var Oliver Heinze fra Green Energy/MIPV.pro, der var med til at montere dette første 165Wp sæt. Konstantin Gottfried, værkstedsmester, hos Schwarzer Logistics fortæller om deres tanker om det seneste tiltag. ”Vores virksomhed arbejder meget progressivt på at være så miljøbevidst som muligt. Vi ved at vores branche ofte er i skudlinjen, for at være forurenende. Det vil vi ændre. Så da vi hørte om jeres produkter gennem EUROPART, blev vi selvfølgeligt nysgerrige. Vi fandt at jeres produkter med dets store robusthed og fleksibilitet opfyldte vores kriterier, og valgte at få lavet denne første test. Vi forventer at opnå en forøget batterilevetid samtidig med en anseelig brændstofbesparelse. Når vi taler om Co2-aftryk, er solenergi et vigtigt og yderst relevant emne at tage fat i, som solcellerne på vores bygninger. Efter testen er planen at montere solcellepaneler på de nyeste køretøjer i flåden, de forbliver i drift 5 år frem i forhold til 4 år tidligere,” slutter Konstantin Gottfried.

Vi ønsker Schwarzer Logistics stort tillykke med monteringen.

Du kan læse mere om virksomheden her: www.schwarzer-logistics.com

-

Transportbranchen er en af de områder, hvor man nemt kan opnå CO2 besparelser med montering af solceller. Alle Green Energy/MIPV.pro solcelleløsninger til transportsektoren forhandles gennem EUROPART, så kontakt din lokale EUROPART-afdeling og hør om pris og info om en løsning der passer dig.
Besøg: www.europart.net

Download Green Energy/MIPV.pro-katalog her.

Green Energy
Niels Bohrs Vej 2
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38660357
P nummer: 1022465534

Send til en kollega

0.047