23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny top-10: Tesla-dominans svækket i vildt elbil-år for firmabilerne

Firmabiler kører på strøm. Det gælder i hvert fald langt størstedelen af de nye firmabiler, der blev bestilt i 2023 hos Nordania Leasing.

Store prisfald på særligt Tesla Model Y vendte op og ned på markedet i 2023, og dominansen i første kvartal gav hovedbrud i det meste af bilbranchen. Men så begyndte konkurrenterne at røre på sig, og særligt i andet halvår, stod bilimportørerne i kø for at lancere modeller til nedsatte priser, biler med mere udstyr og nye kampagnemodeller.

- Vi har aldrig set så mange prisjusteringer af en sådan kaliber, som vi har oplevet i år. Konkurrenterne til Tesla har måtte tage priserne på hele modelprogrammet op til revision, og det har givet et uforudsigeligt marked med store prisfald på mange modeller, fortæller Jens Haarmark Nielsen, der er chef for Fleet Management hos Nordania Leasing.

Model Y halveret i andet halvår
Netop udviklingen i markedet har skabt øget konkurrence, så selvom Tesla med afstand er det mest populære bilmærke blandt landets firmabilister, er det ikke givet, at amerikanerne kan beholde tronen i firmabilernes verden.

Opgørelsen fra Nordania Leasing viser nemlig, at 70% af de Model Y’er, der blev bestilt i 2023, blev bestilt i løbet af første halvår. Den amerikanske elbil taber altså terræn med en halvering i antallet af bestillinger i andet halvår.

- Dels er konkurrencen blevet markant skarpere i løbet af året, der er gået, og samtidig forventer vi, at der i løbet af 2024 lander en opdateret udgave af Model Y – ligesom vi har set det med Model 3 – hvorfor nogle kunder måske er tilbageholdende med at bestille den aktuelle model, lyder det fra Jens Haarmark Nielsen.

 

Læs alt om top-10 listen her

Nordania Leasing
Birkerød Kongevej 25
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78867612

Kontaktperson

MGH
Maria Gudman Hansen
mariag@nordania.dk

Send til en kollega

0.062