23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mercedes med mega-milepæl

Mercedes tager et kvantespring ind i fremtiden. For første gang nogensinde formår en elektrisk lastbil at oplade med hele 1.000 kW, og bryder derved gennem megawatt-muren. Men hvad betyder det i forhold til reel ladetid? Og hvornår kan den imponerende teknologi findes på de danske landeveje? Det kan du blive klogere på her.

Det bliver snart mere attraktivt at vælge en elektrisk lastbil. I hvert fald hvis du er blandt dem, som tidligere har fravalgt de elektriske varianter på grund af lav ladehastighed.

Mercedes har nemlig formået at oplade en elektrisk lastbil med banebrydende 1.000 kW på deres testanlæg i det sydlige Tyskland. Det er modellen eActros 600 - det nye flagskib for den elektriske fremtid hos Mercedes-Benz Trucks - der har formået at bryde igennem den prestigefyldte mur, og derved altså nu i praksis kan oplade i megawatt.

Mercedes tester deres lastbil, for at være klar til implementeringen af MCS-teknologien (Megawatt Charging System), der forventes at blive færdiggjort i løbet af 2025. Teknologien skal gerne blive den nye opladningsstandard, der netop gør det muligt at oplade elektriske køretøjer med op til 1 megawatt og i visse industrier endda betydeligt mere.

Produktionen af eActros 600 er sat til at starte i slutningen af 2024. I første omgang vil modellen være i stand til at lade med op til 400 kW med det kendt CCS stik, men leveres også forberet til MCS-ladning, når teknologien er endeligt klar.

Læs mere om eActros 600 her

Nordania Leasing
Birkerød Kongevej 25
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78867612

Kontaktperson

ES
Esben Skrumsager
essk@nordania.dk

Send til en kollega

0.031