23948sdkhjf
Del siden
Annonce

TÜV NORD bekræfter: Lastbilbatteri fra Clarios-mærket VARTA® sparer brændstof

VARTA®, et mærke fra den førende batteriproducent Clarios, kan bidrage væsentligt til brændstofbesparelser med VARTA ProMotive AGM-lastbilbatteriet. Dette er nu blevet bekræftet af den tyske auditerings-, vurderings-, validerings- og certificeringsorganisation TÜV Nord. For at validere besparelsespotentialet sammenlignede TÜV en VARTA ProMotive AGM med en konventionel ProMotive SHD og simulerede de ugentlige hvileperioder. Resultatet viser, at logistikvirksomheder kan spare mange penge og reducere miljøbelastningen betydeligt med AGM-batteriet.

Lastbilchauffører i langdistancetransport tilbringer normalt meget tid i deres køretøjskabiner. Startbatterierne i bilen leverer så strøm til alle former for udstyr – fra klimaanlægget til køleskabet og belysningen. Men da konventionelle batterier mister strøm, når de er dybt afladede, skal motoren startes igen og igen for at genoplade batteriet fra tid til anden.

TÜV Nord har vurderet, at en motor med et konventionelt batteri i gennemsnit skal køre i tre timer og 40 minutter i løbet af en 48-timers pause. Dette kræver mere end 11 liter benzin og udleder over 28 kg CO2-ækvivalenter.

Med VARTA ProMotive AGM behøver motoren derimod kun at køre i en time. Det sparer 14,42 euro i brændstofomkostninger og 20,83 kilo CO2-ækvivalenter ifølge TÜV-valideringen. Med et gennemsnitligt forbrug på tre liter giver det et besparelsespotentiale på op til 400 liter brændstof og 1 ton CO2-udledning pr. 50 uger om året for en langturslastbil.

”TÜV-rapporten bekræfter vores egen erfaring, nemlig at det rigtige valg af batteriteknologi har stor indflydelse på tomgangstiden,” understregede Konstantin Gottfried, ansvarlig for flåde og værksted hos den globalt aktive virksomhed Schwarzer Logistics. ”Brugen af ProMotive AGM er endnu et tiltag til at reducere driftsomkostningerne og nå bæredygtighedsmålene.” Og Dr. Christian Rosenkranz, Vice President Sustainability and Corporate Affairs EMEA hos Clarios, konkluderer: ”Det er endnu et bevis på det vigtige bidrag, vores batterier yder til bæredygtig mobilitet.”

Glasvæv gør forskellen

AGM står for Absorbent Glass Mat. I disse blysyrebatterier er elektrolytten bundet i en glasfiberfleece, hvilket øger levetiden betydeligt. AGM-batterier kan ikke kun aflades dybere; de kan også genoplades hurtigere.

Til valideringserklæringen: https://www.batterydocuments.com/273/vartapromotiveagm_tuev_nord_validation.pdf

Clarios Sweden AB
Smedjegatan 6
131 34 Nacka
Stockholms stad
Sverige
CVR nummer: SE5564263985

Kontaktperson

René Mejer Andersen
Sales Manager Denmark & Iceland
+45 26799600 rene.mejerandersen@clarios.com

Send til en kollega

0.046