23948sdkhjf

Mere end 90 % af virksomhederne i Brasilien oplever forsinkede betalinger.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Selvom Brasiliens BNP forventes at stige med 0,6 % i 2017, så mærkes de seneste års nedgang stadig. En stor del af de brasilianske virksomheder kunne i 2017 rapportere om forsinkede betalinger fra både deres indenlandske og udenlandske B2B-kunder.

Sammenlignet med andre nord- og sydamerikanske lande så er de brasilianske virksomheder mest tilbøjelige til at foretage transaktioner på kredit. Landet har også en af de længste betalingstider med gennemsnitlig udestående på 63 dage.

På linje med USA og Mexico så er virksomheder i Brasilien mest tilbøjelige til at justere deres kreditstyring når de står over for potentielle risici, såsom Brexit og amerikansk protektionistisk politik.. Paradoksalt så anser flere af virksomhederne i Brasilien dog truslen fra amerikansk protektionistisk politik som værende mere ildevarslende end eksempelvis Brexit eller den økonomiske nedgang i Asien, selvom Brasilien har en relativt lav grad af eksport til USA.

Virksomhederne i Brasilien tillod deres B2B-kunder i maskin-, metal-, og papirindustrien de længste betalingstider, mens kunderne i bygge- og servicebranchen skulle betale deres udeståender senest 18 dage efter købet.

 

Læs mere om situationen i Brasilien her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.074