23948sdkhjf

Den nye digitale tachograf fra VDO – Hurtigere, enklere og mere fleksibel

| Medlemsnyhed | Indrykket af FDParts A/S

VDO’s nye digitale tachograf, DTCO® 3.0 afspejler krav fra markedet om flere brugervenlige forbedringer med sit nye design, nyt negativt display, der er nem at læse og hurtigere downloads

Continental VDO er netop nu i færd med at lancere deres nyeste version af den digitale tachograf – DTCO® 3.0.

VDO har tænkt nyt i designet af den digitale tachograf. Konkret har de forbedret tachografen på fem områder; Hurtigere download, nyt design med brugervenlighed i fokus, der bl.a. giver bedre læsbarhed af displayet i direkte sollys, hurtigere udtagning af kort samt hurtigere kortlæsning. Ydermere kan chaufføren drage nytte af hurtigere bearbejdning ved 2-mands betjening samt få en advarsel 2 minutter før hans 45 minutters pause udløber.

 

"Registrering og arkivering af køre- hviletid er obligatorisk. Chaufførerne ønsker at registreringen skal være korrekt, men de vil også bruge så lidt tid som muligt på at gøre det" udtaler Country Manager Jesper Salmansen og fortsætter: ” Derfor har VDO fokuseret på at gøre tachografen så brugervenlig som muligt. Dette lindrer byrden på chauffører og på de ledere, der bærer ansvaret for dem”.

 

Mere klarhed for chaufføren

Chaufføren kan betjene DTCO® 3.0 hurtigere og enklere takket være det nye design i brugergrænsefladen.

Det nye negative display er let at læse selv i direkte sollys, og lige inden afslutningen på en 45 minutters pause, meddeler en "Wake-up"-funktion chaufføren, at han må køre om 2 minutter. The management of the inserted cards has also been improved: t hanks to the VDO Driver App, drivers can now easily access the tachograph functions of the DTCO 3.0 – the app makes the manual entry of activities easier, since all the rest periods can be preconfigured and processed directly on the smartphone.

Håndteringen af de indsatte kort er også blevet forbedret: Takket være VDO driver App kan chaufføren nu nemt få adgang til fartskriver-funktionerne i DTCO® 3.0 – app’en muliggør manuel indtastning af aktiviteter lettere, da alle hvileperioder kan forud-konfigureres og bearbejdes direkte på en smartphone. The VDO counter also displays driving times and rest periods on the smartphone – so users benefit from considerable time and cost savings and much more clarity.

VDO Counter (VDO’s indbyggede restkøretidsberegner) viser også køre-hviletider på smartphonen - så brugeren kan spare både tid og omkostninger og dermed giver mere klarhed. The app is available free of charge for Android and iOS operating systems. Appen er gratis og tilgængelig til både Android og iOS-operativsystemer.

 

Det sidste skridt på vejen til den intelligente tachograf

Den nye DTCO® 3.0 baner vejen for den "intelligente tachograf", som bliver obligatorisk for nyregistrerede køretøjer fra juni 2019. Med sin avancerede DTCO® 3.0-teknologi har VDO allerede skabt grundlaget for den intelligente tachograf - DTCO® 4.0 - som vil blive lanceret i 2019. Der vil ikke være krav om udskiftning af allerede installerede enheder, hvorfor tachografer fra før juni 2019 stadig kan bruges efter fristen er indtrådt.

 

VDO tachografer – historie og innovation

VDO er en del af Continental Corporation, og den ledende producent, udvikler og leverandør af elektronik og instrumenter til alle typer af køretøjer.

VDOs historie bevidner om stor erfaring med tachografer. Siden 2006 har det været obligatorisk at have en digital tachograf installeret, gældende for alle ny-indregistrerede lastbiler med en tilladt totalvægt på mere end 3,5 tons samt for busser med mere end 9 passagersæder.

 

Historien om VDO starter dog ikke der. I næsten 100 år har man produceret tachografer på VDOs fabrik i Villingen i Tyskland, startende med hvad man kaldte en ”autograf” i starten af 1920’erne. De første serieproducerede tachografer fra VDO kom på markedet omkring 1936, men det store gennembrud for brug af tachografer kom tidligt i 1950'erne da genopbygningen af Europa efter krigen førte til stigende trafiktæthed og ulykker med tunge køretøjer. Derfor blev lovgivningsmæssige forskrifter udstedt og fartskriveren taget i brug som et teknisk hjælpemiddel til kontrol af arbejdstiden.

 

Så selvom VDO i dag er en del af Continental Corporation, så har VDO stor erfaring og ekspertise til at udvikle produkter, der imødekommer markedets krav og ønsker.

 

"I dag er den digitale tachograf mere end blot en enhed til registrering af chaufførens og køretøjets data," udtaler Jesper Salmansen, ”Det er selve omdrejningspunktet for flådestyring, der gør det muligt for selv små og mellemstore transportvirksomheder at øge deres potentiale for effektivitet.”

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
FDParts A/S

Midtager 26 B
2605 Brøndby
Danmark
FDParts A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094