23948sdkhjf

Fugleafvisere der virker

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

Undgå forsyningsudfald pga. fugle

Et meget nyttigt program i Hans Følsgaard A/S portefølje af komponenter til energisektoren er de mange typer af skilte fra HammarProdukter. Blandt andet har den innovative producent udviklet løsninger, der forhindrer sammenstød mellem fugleliv og energisektor

Hvis man har arbejdet inden for kraftværks- eller energisektoren, så er det ikke usandsynligt, at man har oplevet forsyningsudfald, som følge af kontakt mellem større fugle og luftledninger. Fauna og forsyning kan nemlig være et dårligt mix.

Løsningerne på mange af problemerne kommer fra en meget nyttig leverandør til Hans Følsgaard A/S, nemlig HammarProdukter.

HammarProdukter har specialiseret sig i af fremstille skilte, der bl.a. skal advare både professionelle og lægfolk om tilstedeværelsen af strømførende installationer og kabler, der potentielt kan beskadiges eller volde skade. Og samme virksomhed har også produkter, som er udviklet sammen med ornitologer, på programmet.

Et eksempel på sidstnævnte er ”Firefly”, et internationalt anerkendt mærke inden for fugleafvisere. Firefly er en avanceret refleks påsat en klemmeanordning til ophængning i luftledninger.

Meget ofte oplever man, at større fugle kommer i berøring med flere ledninger, hvad der både skader fuglene alvorligt og giver forstyrrelser i energidistributionen. Mange elværksfolk i de kystnære kraftværker, har derfor oplevet, at skulle ud for at aflive en stakkels svane, som har ramt ledningerne uden at blive slået helt ihjel.

Men med Firefly fra HammarProdukter er det slut med ”svanedød”. Ornitologer har analyseret, hvorfor fugle overser luftledningerne, og disse resultater er overført til ”skræmmebrikker” i Firefly-serien. De roterende og reflekterende brikker bliver ophængt i ledningerne, og dér fanger de fuglenes opmærksomhed, hvorefter fuglene vælger en rute uden om ledningerne.

Den tilsyneladende nemme og effektive løsning er endda ret let at få på plads. Følsgaard leverer også højisolerede stænger, så man ved hjælp af et montageværktøj fra HammarProdukter, kan klikke Firefly-reflekserne på plads fra jorden, uden behov for at afbryde forsyningen imens.

HammarProdukter leverer desuden en lang række advarselsskilte, der advarer om elektriske og tekniske installationer. Produkterne er udviklet til brug i blandt andet arktiske forhold, hvad der sikrer meget robuste løsninger til både industrien og energiforsyningen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.099