23948sdkhjf

Stigende konkurrence og overproduktion udfordrer den kinesiske IT- og telekommunikationsbranche

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Den kinesiske IT- og telekommunikationsindustri har i løbet af de seneste år oplevet massiv vækst, grundet store fremskridt inden for cloud computing, Big Data, Internet of Things og Artifical Intelligence.

Til trods for den ellers positive udvikling så rammes branchen i øjeblikket af faldende indenlandsk efterspørgsel, større konkurrence samt stigende lønomkostninger. Derudover har også den verserende handelskrig mellem USA og Kina sat sine spor på. Her har især de kinesiske telekommunikationsprodcenter været hårdt ramt, og den amerikanske regering har endda truet med en straftold på op til 25 % på import af kinesiske komponenter, eksempelvis til produktion af Smartphones. Udfaldet af handelskrigen kan altså på kort sigt på negative konsekvenser for den kinesiske IT- og telekommunikationsbranche. De langsigtede konsekvenser er dog langt mere positive, grundet de kinesiske producenters stigende fokus på udvikling af nye teknologier som AI, 5G og Internt of Things.
På den baggrund forholder vi en åben forsikringstilgang til den kinesiske IT- og telekommunikationsbranche, dog holder vi et vågent øje på udfaldet af forhandlingerne mellem USA og Kina. Vi er ligeledes meget opmærksomme på udviklingen hos de mindre distributører, da disse presses af stigende konkurrence, hvormed deres finansielle situation er langt svagere. Læs mere om udviklingen her. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.096