23948sdkhjf

Vær forsigtig hvis du har handel med tyske virksomheder i IT- og telekommunikationsbranchen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Den tyske IT- og telekommunikationsbranche beskæftiger på nuværende tidspunkt over en million mennesker, og har samtidt skabt over 150.000 jobs gennem de sidste fem år, derfor er udviklingen i denne branche også central for tysk økonomi.

Vi forventer, at den solide udvikling som fandt sted i løbet af 2017 fortsætter gennem 2018 med en vækstrate på 1,9 % . Til trods for de ellers solide vækst- og salgsrater så er de fleste virksomheder i branchen presset af hård konkurrence og priserosion – især de mindre virksomheder er særligt udfordret.

Derudover er også virksomheder inden for både engros- og detailsektoren præget af et stigende antal svindelsager. Blandt andet har et stort antal virksomheder været involveret i en række sager om momssvindel på tværs af landegrænser  – en trend som har skabt en karrusel der også har påvirket uskyldige virksomheder. Det har betydet, at flere virksomheder set deres konti fastfrosset af skattemyndighederne hvilket har afledt faldende salg, idet det skaber bekymring hos fobrugerne som ikke ønsker at handle med retsforfulgte leverandører.

Vi opfordrer derfor til forsigtighed hvis du har handel med virksomheder i IT- og telekommunikationsbranchen, da dens innovative natur, hårde konkurrence, priserosion samt stigning i antallet af svindelsager hurtigt kan få negative konsekvenser. Læs mere om udviklingen i branchen her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.1