23948sdkhjf

En svag tyrkisk lira øger handelsrisikoen især den tyrkiske energibranche kan blive hårdt ramt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Forværringen af den tyrkiske lira er dårlige nyheder for de virksomheder som har handel med landet, således er eksempelvis den årlige importpris allerede steget 25 %.

For EU, som er Tyrkiets største leverandør med omkring 37 % af al import, så kan udviklingen få store konsekvenser for samarbejdet mellem de to parter, idet Tyrkiet formodentlig vil søge mod billigere leverandører som eksempelvis Kina, Rusland og Mellemøsten – en udviklingen som understøtter Tyrkiets igangværende skift mod øst og altså formodentlig medvirkende til en forværring af forholdet til EU.

For europæiske virksomheder som har handel med Tyrkiet burde denne udviklingen bestemt være årsag til bekymring. Det tyrkiske gældsniveau er på nuværende tidspunkt så højt og under så stort pres, at hvis liraen forværres yderligere vil det få anseelige konsekvenser for en lang række brancher i Tyrkiet. Især den tyrkiske energi- og fremstillingsbranche vil blive hårdt ramt da disse brancher har det højeste gældsniveau, hvad værre er, så er det præcis disse to brancher som er mest relevante for tyrkiets handelspartnere, hvorfor en negativ udviklingen i disse brancher bestemt vil kunne mærkes.

Selvom den igangværende forværringen af den tyrkiske lira endnu ikke har medført vidstrakte konsekvenser, så har to af Tyrkiets store mulitinationale selskaber, Dogus Holding og Yildiz Holding allerede sprugt bankerne om store lånpakker af flere milliader amerikanske dollars, for at undersøtte en omstrukureringen af deres gældsniveau. Måske er det kun toppen af isbjerget?
Du kan læse hele vores rapport om situationen i Tyrkiet, og danne dig det fulde overblik her. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.116