23948sdkhjf

23.778 besøgte Transport 2023 i Herning

Faglige debatter, dialoger og produktdemonstrationer med fokus på fremtidens grønne transportløsninger var i centrum på den 17. udgave af Transport-messen, der i år kunne fejre 35-års jubilæum i MCH Messecenter Herning.

Da messen lukkede og slukkede lørdag eftermiddag, havde 23.778 gæster de seneste tre dage besøgt transportmessen, der bød på 362 udstillere fordelt på 90.000 kvadratmeter i 14 haller, mange prisuddelinger og en scene dedikeret til debat og dialog om grønne løsninger.

Årets program var også populært hos de udenlandske besøgende, hvoraf 1.500 tog turen fra blandt andet Norge, Sverige og Tyskland for at besøge Transport 2023, hvilket var en tredobling siden sidst.

- Den fortsatte opbakning til transportmessen gennem 35 år glæder mig meget, og især opbakningens bredde blandt alle aktører og interessenter i branchen fra forhandlere, importører og organisationer til transportkøbere, vognmænd og chauffører. Takket være dem og den helt rigtige messestemning glæder vi os over igen at have dannet rammen om mødestedet for hele den samlede transportbranche, siger Georg Sørensen, adm. direktør i MCH A/S.

Blandt de 362 udstillere på Transport 2023 var der lastbilmærkerne Scania, Volvo, MAN, DAF, Ford, Renault, Iveco og Mercedes-Benz. Hos sidstnævnte var der stor glæde efter nogle gode messedage, hvor især den grønne dagsorden var i fokus:

- For mig er transportmessen som juleaften - jeg elsker at være her. Her samles hele branchen, og alting fungerer bare. Vi har ikke missioneret men derimod informeret om el-lastbiler, og det er gået strålende. Transportmessen giver os mulighed for at demonstrere vores produkter på en anden måde, end man kan på en skærm, og de besøgende har været overraskede over, hvor meget vi kan i forhold til anvendelse og rækkevidde, fortæller Mikael Voigt, eMobility-manager hos Mercedes-importøren Hessel Trucks.

Hos Scania var grøn energi også et populært samtaleemne:

- Det har været fantastisk at være samlet på kryds og tværs på transportmessen, hvor møder vi rigtig mange kunder, chauffører og branchen generelt. Interessen har været stor, og det har været nogle meget intense dage, der tydeligt har demonstreret, at der er et behov for at mødes. I forhold til el-lastbilerne får vi tusindvis af spørgsmål, og derfor har vi eksperter med inden for alle områder, så kunden kan få svar på det hele ét og samme sted - det er en af de mange muligheder, messen giver os. Jeg tror for eksempel, at det har overrasket mange, hvor mange spørgsmål vi kan hjælpe med at få afklaret i forbindelse med køb af el-lastbiler. Alt fra lade- og batteribehov til udregning af rækkevidde samt grøn finansiering, siger Jannie Christiansen, marketing- og kommunikationschef hos Scania.

Transport 2023 fandt sted 20.-22. april i MCH Messecenter Herning og blev besøgt af 23.778 fagfolk (23.681 besøgte messen i 2021). Næste transportmesse afholdes 3.-5. april 2025.

Kåringer på Transport 2023

• Vinder af DTL - Danske Vognmænd og Jyske Finans' Den Grønne Transportpris: Frede Andersen & Søn A/S, Næstved

• Vinder af Danske Speditørers EFFIE-pris: H.P. Therkelsen A/S, Padborg

• Årets Varebil: VW ID. Buzz Cargo

• Vindere af DM for Transportlærlinge:

Chaufførlærling: Christian Nørskov fra Jyderup Gods, ZBC Slagelse

Lagerlærling: Marcel H. Reker fra Frode Laursen A/S, EUC Nordvestsjælland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109