23948sdkhjf

Vognmand: Nogle gange er man nødt til at sætte foden ned

En time og et kvarter.

Så lang tid demonstrerede vognmand Matias Rou og to chauffører fra M. Rou Transport i Bjerringbro mandag formiddag med en ”blokade” ved tilkørslen ved E45 ved Skanderborg Nord. En blokade, som dog tillod bilerne at komme forbi, og som Matias Rou mere kaldte en markering end en blokade.

- Og så kom politiet og sagde, at de ville tage nøglerne og få fjernet bilerne, hvis ikke vi flyttede os, siger Matias Rou.

Men hvad tænker du om, at du laver en aktion. Hvilket samfund vil vi få, hvis alle der er utilfredse med noget, gør det?

- Hvad skal jeg sige… Ingen kommentarer. Nej, nogle gange er man bare nødt til at sætte foden ned, siger Matias Rou, der ikke mener, at der fra politisk hold er blevet lyttet til vognmændenes argumenter imod en km-afgift.

Så er spørgsmålet, om det stopper med modstanden med dagens aktioner. Det mener Matias Rou ikke. Dagen igennem har han talt med andre vognmænd, og her er holdningen, at aktionerne skal fortsætte.

Vognmanden, der kører tip, har selv seks biler.

Han mener godt, at han kan holde til at tage biler ud af drift i et stykke tid.

- Men det slår da nogle skår i økonomien, siger han.

Der er ikke mange i transportbranchen, som tror, at vognmands- og chaufføraktionerne stopper i dag. Ifølge kilder i branchen er man så utilfreds med km-afgiften, at man vil fortsætte med de sporadiske demonstrationer - også tirsdag, erfarer Lastbil Magasinet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109