23948sdkhjf

Fik kureret sin højdeskræk i en smalgangstruck

Dækhotellet TyreTrust har udklækket sin første lærling – og fik kureret hans højdeskræk i læretiden

Selvom man måske ville tro, at der ikke sker så meget på et dækhotel, hvor sommer- og vinterdæk ligger på lager det meste af året, er virkeligheden anderledes, når man spørger Kian Langsted Lüdeking. Han er den første udlærte lager- og logistikoperatørlærling på dækhotellet TyreTrust.

Kian Langsted Lüdeking er mandag den 31. juli blevet udlært som lager- og logistikoperatør hos dækhotellet TyreTrust i Køge. Det er et dækhotel, hvor man opbevarer mere end 80.000 hjul for kunderne, der består af autohuse, værksteder og andre forretninger i bilbranchen, der ønsker at outsource opbevaringen af kundernes sommer- og vinterhjul.

- Jeg har fået lov til lidt af det hele. Det har været rigtig spændende og afvekslende, fortæller Kian Langsted Lüdeking.

- Der sker faktisk meget på et dækhotel, særligt i højsæsonen, hvor det går meget stærkt med at få flyttet, transporteret og læsset mange tusinde hjul på kort tid. I forhold til at køre truck har jeg også fået mulighed for at køre nogle ret specielle trucktyper, som ingen andre på skolen fik mulighed for.

Højdeskrækken kureret

Han fortæller også, at han i løbet af sin praktikperiode fik overvundet sin højdeskræk.

- Nogle af vores smalgangstrucks kører helt op i 8-10 meters højde. Det var en udfordring for mig, fordi jeg var højdeskræk, men det er jeg ikke mere nu, fortæller han.

- Desuden har det været sjovt at lære at køre vores meget lange trucks, som har en specialbygget ekstra lang gaffel, så man kan fragte 20 kundehjul ad gangen. Det tog et par uger at lære, men nu er det lettere end at cykle.

Et godt kollegaskab

Det er imidlertid ikke kun det at mestre at betjene forskellige trucks og udstyr, som Kian Langsted Lüdeking har lært på sit praktikophold os TyreTrust.

Foruden håndtering af de fysiske flytninger har han også prøvet kræfter med andre, logistikrelaterede opgaver, herunder håndtering af systemer, oprettelse og registrering af kundehjul og andre, mere administrative opgaver.

Logistiksystemer

- Jeg har også fået en del erfaring med at arbejde i logistik- og administrationssystemer, der understøtter logistikken og forretningen hele vejen rundt.

- Det handler om at være effektiv og hele tiden finde måder at optimere processer på.

- Det har hjulpet til at give en bedre forståelse for en forretning og alle de dele, den består af. Der er så mange ting bagved det fysiske lager, og vi har også typisk arbejdet en del med disse uden for højsæsonen, fortæller han og uddyber:

- Det handler om at være effektiv og hele tiden finde måder at optimere processer på. Det er rigtig spændende. Desuden har jeg også lært, hvor stor en rolle et godt arbejdsmiljø og trivsel betyder. Selv når vi har travlt og er meget pressede har vi det godt sammen, og det er ok at sige det, hvis man har haft en lortedag. Det har jeg været glad for og det betyder meget i hverdagen at der er en god stemning og man har et godt kollegaskab.

Hvad er så det næste der skal ske nu, når du er blevet færdiguddannet?

- Jeg vil gerne arbejde videre med den administrative logistik og blive endnu bedre til at arbejde i forskellige styresystemer. Det synes jeg er spændende, slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078