23948sdkhjf

Vognmand med speciale i entreprenørkørsel vinder Årets ESG-Pris

HV-transport, der blandt andet er specialiseret i entreprenørkørsel, har netop modtaget årets ESG-pris for arbejdet med at mindske virksomhedens CO2-aftryk og for at udvise et stort socialt ansvar. Prisen blev uddelt ved ESG-konferencen for lokale virksomheder i Herning og Ikast-Brande kommuner, der blev afholdt den 21. november.

HV-transport er en af de virksomheder, der har taget affære og arbejder aktivt med, hvordan de kan reducere deres CO2-udledning samtidig med, at de fortsat skal drive en rentabel virksomhed. Derfor er de blevet tildelt ESG-prisen 2023. Fra juryen lyder det blandt andet i begrundelsen:

- HV-transport har gjort sig bemærket, fordi de tør gå foran og vise vejen for andre i den grønne omstilling, selvom det er ressourcekrævende. De kigger på alle hjørner af forretningen lige fra deres værdikæde til internt i virksomheden. Deres indsatser har blandt andet resulteret i, at de har nedbragt virksomhedens samlede brændstofforbrug med 8% det seneste år, hvilket er meget imponerende. Samtidig fortjener de ESG-prisen for deres mangeårige arbejde med at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor over 10% af medarbejderne i dag er rekrutteret blandt ledige på kanten af arbejdet. 

Hos HV-transport A/S er stoltheden særlig stor, da medarbejderne har været nøgleaktører i at de igangsatte initiativer har været en succes:

”Vi er dybt taknemmelige og stolte over at have vundet Årets ESG-Pris – særligt da de mednominerede også har i gangsat inspirerende initiativer. Vi skylder en stor tak til alle vores dedikerede medarbejdere, der støtter op om vores bæredygtige og sociale initiativer. Vi vil også gerne takke vores kunder for deres vedvarende støtte, udfordrende perspektiver og bidrag til udviklingen af vores services. Der er ingen tvivl om, at HV-transport fortsat vil sætte fokus på social ansvarlighed og miljøtiltag i fremtiden. Sidst men ikke mindst vil vi gerne takke for den ærefulde nominering fra Herning- og Ikast-Brande Kommuner, Erhvervsrådet Herning/Ikast-Brande, Bæredygtig Herning og Vestjysk Bank. Denne anerkendelse inspirerer os til at fortsætte vores engagement i at skabe en mere bæredygtig fremtid.” udtaler Kommerciel direktør, Simon Haubjerg Jørgensen.

HV-transport har 60 medarbejdere og  35 egne lastbiler som udfører entreprenørkørsel over hele Jylland.

ESG-konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Bæredygtig Herning, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Vestjysk Bank. Den skal inspirere og motivere lokale virksomheder til at arbejde med ESG og bæredygtighed.

Alle interesserede har haft mulighed for at indstille en lokal virksomhed til årets ESG-pris. I alt var der tre nominerede, som var udvalgt blandt alle de indstillede kandidater af en jury. 

Juryen har bestået af:

  • Dorte West, borgmester i Herning Kommune
  • Ib Boye Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune
  • Rasmus Norup, Erhvervsdirektør i Erhvervsrådet
  • Thea Lyng Thomsen, direktør for Bæredygtig Herning 
  • Jørgen Nissen, filialdirektør i Vestjysk Bank i Herning

Begrundelse til nominering af HV-transport var følgende: Virksomheden har igangsat en lang række tiltag for at mindske deres CO2-aftryk og har fx købt Danmarks første 100% CO2-neutrale biogaslastbil. Samtidig er 95% af den øvrige vognpark udskiftet til nye EURO 6-norm lastbiler, som lever op til den europæiske lovgivning for, hvor mange nitrogenoxid- (NOx) og kulbrintegasser, en bil må udlede pr. kørt kilometer. Virksomheden har nedbragt det samlede brændstofforbrug med 8% ved at afholde interne kurser i brændstofeffektiv kørsel og installere en app i alle lastbiler, som giver chaufførerne feedback på deres kørsel. Derudover tager HV-transport et stort socialt ansvar og har rekrutteret over 10% af medarbejderne blandt ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094