23948sdkhjf

Se det hele: Maskinerne åd broen stykke for stykke

Bro over E45 forsvandt bid for bid. Se, hvordan det gik for sig....

Lørdag den 22. juni klokken 17.00 blev politi og hjemmeværn sendt i aktion. Jyllands trafikale hovedpulsåre, E45, blev spærret, og trafikken omdirigeret, så der var plads til maskiner og mandskab. På blot 16 timer fik de revet en 900 ton tung bro ned, som løb på tværs af E45.

Klik på billedet herunder. Her er billederne samlet i et galleri:

Det var den gamle bro, der førte Bredalvej over E45 mellem Vejle og Hedensted, der måtte lade livet til fordel for udvidelsen af motorvejen.

Arbejdet med nedrivningen var planlagt minutiøst, og lige inden klokken slog 09.00 søndag formiddag, kunne motorvejen igen byde trafikanterne velkommen.

Havde virkelig travlt

- Vi havde virkelig travlt, og tiden blev udnyttet fuldt ud, siger projektchef i Vejdirektoratet John Kjærsgaard.

·Først blev motorvejen sikret mod skader ved at udlægge store jernplader under broen, hvorefter seks store nedbrydningsmaskiner kørte i stilling.

·I løbet af de først tre timer havde de klippet størstedelen af brodækket ned.

·600 kubikmeter beton blev knust og kørt væk, inden motorvejen blev genåbnet lige før afleveringstidspunktet.

Holdet bestod foruden Vejdirektoratet af Arkil A/S, Kingo Karlsen og Safe Road.

Hjælp fra Hjemmeværnet

Vejdirektoratet havde stort fokus på at få trafikken til at glide på omkørselsruten under spærringen af motorvejen og havde derfor allieret sig med Hjemmeværnet, som hjalp til med at dirigere trafikken blandt andet ved afkørsel 58 Hedensted og sørgede for, at der ikke trafikanter, der kørte ned på motorvejen.

- Da motorvejen var afspærret på hele strækningen mellem afkørsel 58 Hedensted og 59 Hornstrup, udnyttede vi desuden muligheden for at få foretaget omfattende asfaltreparationer på strækningen, siger John Kjærsgaard. Det foregik uden, at den påvirkede nedrivning af broen.

Mange nysgerrige

Arbejdet med at nedrive broen blev fulgt tæt af mange nysgerrige borgere fra lokalområdet, som benyttede anledningen til en aftengåtur med plads til at følge nedrivningen og de store maskiner på tæt hold.

Arbejdet med at skabe mere plads til trafikanterne kan nu fortsætte, indtil næste bro over E45 skal rives ned – men det sker først i 2025. Her venter en endnu større bro – og dermed en endnu større opgave for Vejdirektoratet.

Og så er der også lige denne video:

Bro over motorvej E45 rives ned på 16 timer - Juni 2024

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109