23948sdkhjf

Danmark byder ind på støtte fra EU's investeringsfond

Der er 26 danske projekter på foreløbig liste over projekter, der kan få penge fra EU's nye investeringsfond.
Togforbindelsen over Femern Bælt, nye signaler på hele det danske jernbanenetværk, nye affaldssorteringsanlæg, kystbeskyttelse i den vestlige del af Limfjorden, en ny motorvej ved Silkeborg og udbygning af de eksisterende ved blandt andet Køge Bugt og Helsingør.

Det er bare nogle af de 26 danske projekter, der er med på en over 600 sider lang foreløbig liste med eksempler på de investeringsprojekter, der kan få del i de 2350 milliarder kroner, der de kommende år skal være med til at skabe vækst og beskæftigelse i Europa.

Den foreløbige liste er lavet af en særlig task force nedsat af EU-Kommissionen og Den Europæiske Investeringsbank.

Den er lavet med indspil fra medlemslandene og bliver tirsdag formelt præsenteret for et møde i Bruxelles blandt EU-landenes økonomi- og finansministre.

I slutningen af næste uge kommer kommissionsformand Jean-Claude Junckers samlede investeringsplan til debat blandt stats- og regeringscheferne på et EU-topmøde.

Den foreløbige liste, som Ritzau er i besiddelse af, rummer over 2000 projekter i samtlige EU-lande.

Den er ikke nødvendigvis udtryk for, hvilke projekter der i sidste ende vil blive finansieret med penge fra den nye investeringsfond.

I den medfølgende rapport understreges det, at de nævnte projekter er tænkt som illustration for at gøre den kommende tids debat mere håndgribelig.

Men projekterne er endnu ikke blevet grundigt vurderet, og de nævnte projekter er derfor hverken prioriteret eller garanteret støtte.

De præcise kriterier for, hvilke projekter der faktisk får støtte, og hvordan pengene fordeles, er endnu ikke lagt fast.

Det ventes først at ske i begyndelsen af det nye år med henblik på, at hele lovpakken bag Junckers investeringsplan kan være på plads i midten af 2015.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078