23948sdkhjf

København er i kamp mod de farlige trafikkryds

Ombygning af trafikkryds kan reducere antallet af uheld med personskade med næsten 80 procent viser ny evaluering fra Københavns Kommune
Af Jesper B. Nielsen

Over halvdelen af alle trafikuheld, hvor mennesker kommer til skade, sker i trafikkryds. En helt ny evaluering fra Københavns Kommune viser, at en ombygning af krydsene kan reducere antallet af uheld med personskade med næsten 80 procent.

Evalueringen baserer sig på ombygningen af to kryds ved henholdsvis Gyldenløvesgade/Nørre Farimagsgade og H.C. Andersens Boulevard/Jarmers Plads, som begge blev bygget om i 2008. Sammenligner man ulykkesstatistikken fem år før ombygningen med fem år efter ombygningen, er antallet af uheld mere end halveret, og antallet af personskadeuheld er reduceret med henholdsvis 79 procent og 73 procent.

- København er præget af stor trængsel og hektisk trafik, men det skal være sikkert at færdes i byen, siger Morten Kabell.

- Evalueringen viser tydeligt, at det har en positiv effekt, når vi går systematisk til værks med vores trafiksikkerhedsløsninger. Jeg er især glad for, at antallet af personskadeuheld er faldet så markant, og at langt færre mennesker er kommet til skade. Det er vores vigtigste mål.

De seneste ti år har København gennemført en systematisk ombygning af byens mest befærdede trafikkryds. Ombygningerne er led i et større arbejde, hvor kommunen systematisk har gennemgået alle krydsene på Københavns mest befærdede strækninger. Kommunen fortsætter derfor indsatsen i de kommende år, hvor der er planlagt en række ombygninger af trafikkryds på flere af Københavns store veje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094