23948sdkhjf

Enhedslisten kæmper for færger over Femern

Magnus Heunicke udskyder beslutning om adgangsvej til anlægsloven
Enhedslisten er for første gang gået i leding for en ny motorvej om end kun på 600 meter. Det drejer sig om færgevejen i Rødbyhavn.

- Vi vil gerne sikre gode adgangsveje til havne og i dette tilfælde Rødbyhavn. Det er godt, at der er en færgeforbindelse, selv om den faste Femerforbindelse kommer, erklærer trafikordfører Henning Hyllested (S).

Han formår imidlertid ikke at hive et løfte ud af transportminister Magnus Heunicke (S) om, at adgangsvejen til Scandlines-færgerne bliver en motorvej eller motortrafikvej.

Henning Hyllested vil gerne være sikker på, at færgebilister nemt kan finde vej. Han frygter, at det bliver kringlet at finde færgevejen, når man skal dreje af fra motorvejen.

- Man kan ikke have en fair konkurrence uden ordentlige adgangsveje. Så nytter det ikke at sende folk ud i en rundkørsel og ned ad en kommunevej, anfører Henning Hyllested.

I et skriftligt svar nøjes Magnus Heunicke med at love en vej direkte til færgelejerne i Rødbyhavn, for det er indarbejdet tunnelprojektet.

Der er intet kløfte om en højklasset vej. Den endelige stillingtagen til adgangsvejen sker i forbindelse med forslaget til anlægslov, der fremsættes i februar.

Mindst mulige gene

Anlægsarbejdet organiseres til mindst mulig gene for trafikken, lover Magnus Heunicke i lovudkastet.

Entreprenørtrafikken til anlægsarbejderne kører direkte mellem Sydmotorvejen og anlægsområderne og passerer ikke gennem Rødbyhavn. Desuden leveres mest muligt fra søsiden i midlertidige arbejdshavne ved henholdsvis Rødbyhavn og Puttgarden.

Puttgarden

Femerselskabets tyske projektansøgning indeholder vejadgang til havnen i Puttgarden by og havn samt bordershop, bekræfter Magnus Heunicke.

Vejadgangen på den tyske side besluttes af Slesvig-Holsten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188