23948sdkhjf

Glæden er stor i Køge

Havnedirektør Thomas Elm Kampmann har de sidste mange måneder arbejdet hård og målrettet for at bevare færgeruten mellem Køge og Rønne.
Nu kan han ånde lettet op. Der er netop indgået en politisk aftale, som fuldt ud bevarer færgeforbindelse mellem Køge og Bornholm.

- Det betyder, at Bornholms erhvervsliv ikke rammes af de ekstraomkostninger, som er beregnet til 25-30 millioner kroner årligt, såfremt godset skulle transporteres fra Bornholm over Ystad i Sverige, siger Thomas Elm Kampmann.

- Vi har haft besøg af mange af de lokale kommunalpolitikere samt politikerne på Christiansborg vedrørende færgeforbindelsen. Vi har ligeledes haft en god dialog med brugerne af færgeforbindelsen, organisationerne og vores egen brancheorganisation, Danske Havne. De har været en uundværlig støtte i denne sag.

Arbejdspladser og vækst

Havnedirektøren glæder sig også over, at der nu kan bevares arbejdspladser og skabes vækst for transporterhvervene i Køge og på Bornholm.

- Fremtiden for færgeforbindelsens brugere ser ekstra lys ud.- Med den nye aftale bliver godspriserne nedsat med 80 procent, hvilket svarer til en reduktion på 60 procent i billetlugen inkl. havneafgifter.

- Der skal lyde stor ros til politikerne i denne sag, som på den bedst mulige måde, har sikret forbindelse mellem Køge og Rønne og dermed også udviklingen af Køge som Sjællands trafikknudepunkt, slutter Thomas Elm Kampmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078