23948sdkhjf

Bornholmerfærgen er reddet

Bornholmerfærgen bliver ved med at sejle fra Køge.
Det skriver DAGBLADET Køge efter at forligsparterne mødes på onsdag for at forhandle om nyt udbud af færgeruten til Bornholm. Med til mødet har regeringen et udspil til en aftale om, at godsruten fra Bornholm til Køge bliver bevaret i fuldt og uændret omfang. Dermed tegner der sig et flertal for at bevare færgen mellem Køge og Rønne i Folketingets transportudvalg.

- Det har været vigtigt for mig, at der blev fundet en gennemarbejdet og god løsning på at bevare færgen mellem Rønne og Køge, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Derfor er jeg også meget tilfreds med den melding, der nu er kommet fra regeringen. Det er uden tvivl en løsning, der tilgodeser Køge, erhvervslivet og Bornholm, der bevarer en direkte forbindelse til resten af Danmark

Billigere godsfragt

Yderligere vil godsprisen blive nedsat med 80 procent, hvilket svarer til en reduktion på cirka 60 procent i billetlugen.

- Udover at danske virksomheder ville have oplevet en stigning i omkostninger, hvis ruten mellem Køge og Rønne lukkede, ville det også have medført et stort tab af arbejdspladser i Køge. Dem bevarer vi med det, vi nu her lægger op til, siger Henrik Sass Larsen, der er opstillet i Køge-kredsen.

- Jeg har været i en god dialog med transportministeren om sagen, og sammen med ham vil jeg nu arbejde videre for, at regeringens udspil også finder den nødvendige opbakning i Folketinget, fortsætter erhvervs- og vækstminister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125