23948sdkhjf

Nu kan mindre virksomheder også få Warehouse Management

E-handel har gjort logistik til et afgørende konkurrenceparameter.
Af Jesper B. Nielsen

Behovet for at optimere lagerstyring har bredt sig fra de store handelsvirksomheder til den voksende skare af mindre e-handelsvirksomheder. Derfor lancerer Apport Systems nu markedets første dedikerede Warehouse Management System (WMS) til små og mellemstore virksomheder.

- Et WMS giver typisk store muligheder for effektivisering, forklarer salgsdirektør Asger Sandberg Petersen fra Apport Systems A/S, der ligger i Hornslet nord for Aarhus og er blandt landets førende specialister i lageroptimering.

- Mange plukker i dag stadig varer med papirlister og håndterer lageret med et modul i ERP-systemet. De vil typisk kunne effektivisere med minimum 20 procent med et WMS.

Mange mindre lagre kæmper i dag med en række udfordringer som:

• at ekspedere hurtigt nok,

• få overblik over beholdningerne og

• lave effektive lageroptællinger.

Et dedikeret Warehouse Management System vil ofte være løsningen, men det bliver traditionelt opfattet som både dyrt og komplekst; men med kan de små og mellemstore virksomheder også få sådan et system.

- Området udvikler sig hastigt, og for mange virksomheder er lageret pludselig blevet et meget vigtigt konkurrenceparameter, siger Asger Sandberg Petersen.

- Det gælder ikke mindst for e-handelsvirksomheder, som ofte leverer de samme produkttyper som deres konkurrenter. For dem er pris, leveringssikkerhed og leveringshastighed helt afgørende. Disse parametre er i høj grad et spørgsmål om professionel lagerstyring.

- Vi ser et klart behov for et produkt, der giver mindre virksomheder mulighed for at høste fordelene ved et WMS, som ellers har været forbeholdt større organisationer med større budgetter. For tiden bliver der for eksempel talt meget om behovet for dag-til-dag levering – et WMS er rygraden, der gør det muligt.

Kort tilbagebetalingstid

Apport WMS Basic bygger på teknologi, software og erfaring fra den eksisterende og større løsning, Apport WMS. Forskellen er, at Apport WMS Basic er en færdig hyldevare, som består af udvalgte, grundlæggende funktionaliteter til mindre lagre og til gengæld koster under en tredjedel af prisen for en traditionel kundetilpasset WMS-løsning.

- Et WMS giver typisk store muligheder for effektivisering. Apport WMS Basic bliver leveret som en komplet pakke med software og lagerspecifik hardware, opsætning af system, ERP-integration, uddannelse af medarbejderne osv.

Apport WMS Basic kan lejes eller købes alt efter behov, og det er enkelt at opgradere til den fulde Apport WMS-løsning, hvis virksomhedens behov skulle ændre sig senere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08