23948sdkhjf

Omfartsvej om Nykøbing F åbnet

I går søndag blev omfartsvejen om Nykøbing Falster åbnet.
Omfartsvejen er en næsten 6 km lang hovedlandevej øst om Nykøbing Falster, og den skal aflaste byen for gennemkørende trafik og samtidig forbedre adgangen til Gedser Havn. Den nye infrastruktur vil gøre trafikken mere sikker og gavne både den lokale og regionale trafik.

I forbindelse med åbningen blev der gennemført et motionsløb på den nyanlagte vej. Det skete inden bilerne tog den friske asfalt i brug. Transportminister Magnus Heunicke løb forrest sammen med borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder og Scandlines’ CEO Søren Poulsgaard Jensen, der kom først i mål.

Omkring 1000 løbere og gående deltog i motionsløbet. Umiddelbart efter løbet indviede transportminister Magnus Heunicke officielt Nykøbing Falster Omfartsvej sammen med vejdirektør Per Jacobsen og borgmester John Brædder.

- Omfartsvejen er et stort ønske fra vores side og går fint i tråd med vores opgradering af Gedser-Rostock-ruten, siger Scandlines’ adm. direktør Søren Poulsgaard Jensen.

- Mange har siddet i kø gennem Nykøbing Falster på vej til eller fra færgen. Vi glæder os over, at at trafikken nu ledes uden om byen. Gedser-Rostock er en vækstrute, og vi satser hårdt på at optimere den.

Opgraderet rute

Scandlines har opgraderet havnen i Gedser og indsætter næste år to nye færger, der løfter kapaciteten og oplevelsen om bord betydeligt.

De to nye færger er specielt designet til ruten og tilbyder væsentligt mere plads. De vil kunne medtage 1.300 passagerer og 460 biler eller 96 lastbiler mod den nuværende kapacitet på 977 passagerer og 210 biler eller 42 lastbiler.

Færgerne vil blive udstyret med Scandlines’ banebrydende og præmierede hybridsystem, som kombineres med en scrubber, der reducerer udledningsgasser som svovl og partikler med mindst 90 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078