23948sdkhjf

DTL: Gode elementer i finanslov

DTL ser mange gode elementer i finanslovsaftalen for 2015 for den danske vognmandsbranche.
Et væsentligt element i forhandlingerne har været indsatsen mod social dumping på transportområdet. Set fra et DTL-synspunkt er der godt nyt.

Finansloven for 2015 lægger nemlig op til hvad der kaldes "en styrket myndighedsindsats" – altså kontrol – af blandt andet ulovlig cabotagekørsel.

- Vi godt tilfredse med disse tiltag, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.

- Tiltagene er med til at sikre, at de vilkår danske vognmænd skal konkurrere under, ikke er fuldstændig skævvredne. Vi vil gerne have konkurrence, men vores medlemmer ikke kan leve af rumænske lønninger. Det er jo risikoen, når flere og flere vogne, der kører i Danmark, har en chauffør, der er aflønnet på helt andre vilkår bag rattet.

Varebiler

DTL-direktøren fremhæver også, at der nu er politisk vilje til at skabe ordnede forhold i varebilsbranchen.

- Vi har et netværk for kurer- og varebilsvognmænd, som arbejder aktivt for fair konkurrence i den del af branchen. Vi tilbyder allerede en certificeringsmodel rettet mod varebilsvognmænd, som vi ser som en forløber for et egentligt tilladelseskrav.

- Det giver god mening at få orden i sagerne, og gradvist få indfaset varebilerne i godskørselsloven, slutter Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078