23948sdkhjf

Kom hurtigt væk fra havnen

En ny trafikløsning, der løbende viser den hurtigste rute væk fra havnen og ud til motorvejen, skal afhjælpe de stigende trængselsproblematikker på både Aalborg Havn og i Aalborg Øst.
Med løsningen håber havnen samtidig at kunne inspirere andre virksomheder til at tænke i smarte logistiske løsninger og servicer.

Løsningen, som havnen anvender, måler ved hjælp af 31 Bluetooth sensorer langs vejene, køretiden for de forskellige ruter og sparer trafikanter for forsinkelser.

- Vi har stigende aktivitet i havnen, men de giver også stigende trængsel, sier Mette Schmidt, teknisk chef for Aalborg Havn.

- Løsningen hedder BlipTrack og er leveret af nordjyske Blip Systems, der udfører beregningerne sammen med rådgivningsvirksomheden Cowi. Trafikmålingerne skal ikke kun afhjælpe den nuværende trængselsproblematik - de er også del af en mere langsigtet plan om at lette trafikken i Aalborg Øst

. Når det nye universitetshospital står færdigt i 2020, vil omkring 13.000 ekstra biler benytte nogle af de samme veje, så muligheden for at kunne vælge alternative ruter er vigtig.

- Hvis vi kan bruge teknologien til at gøre tingene lidt smartere og lidt mere intelligente, synes vi, at vi skal gøre det, slutter Mette Schmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062