23948sdkhjf

Opbyggere satser på Sverige

Der er store muligheder på det svenske marked for danske karosserivirksomheder.
På sidste uges svenske transportmesse Lastbil 2014 i Jönköping var der et stort ryk-ind af danske karosserivirksomheder.Flere var med for første gang og havde store forhåbninger.

En af dem er MTDK fra Randers. Firmaet har flere svenske kunder, men nu skal der gøres mere ved eksporten.

- Der er stadig Danmark, der er vores største marked med 75-80 procent af vores salg. Resten afsættes i Norge og Sverige; men vi vil gerne gøre mere på eksportsiden. Derfor er vi her, siger Morten Tang, MTDK.

- Vores trailere er væsentligt lettere end vores svenske konkurrenters, fordi vægt ikke har haft den samme betydning i Sverige som i Danmark gennem årene. En af vores trailere kan for eksempel veje helt ned til 7.980 kg. En typisk svensk trailer vejer ofte ni ton.

De tre jyske opbyggere Skelhøje Vognfabrik, Albjergs Maskintec og Brdr. Platz var også med på den svenske transportmesse for første gang og havde slået sig sammen om en fælles stand.

- I Skelhøje har vi specialiseret os i ladopbygninger og påhængsvogne med 3-vejs tip, som tipper bagud og til siderne, siger direktør Leif Jørgensen fra Skelhøje Vognfabrik.

- I Sverige er det nyt med sidetip, og vi har haft pænt besøg på standen.

Direktør Peder Albjerg fik nogle fine kontakter med sig hjem.

- Jeg har tidligere haft kunder i Sverige, så jeg var med på Elmia for at gøre mine produkter endnu mere kendte herovre.

Brødrene Platz i Haderslev var med på Elmia for at vise deres specialtrailere frem. Platz forhandler både Doll og Renders.

Til gengæld har de to store danske tankspecialister, HMK Bilcon og VM Tarm, været faste udstillere på Elmia i mange år. De kan bekræfte, at danske produkter klarer sig godt i vores broderland.

Læs mere

Læs mere om de danske opbyggernes visioner om det svenske marked i det nye nummer af Transportmagasinet, som er på gaden i denne uge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109