23948sdkhjf

Diskret iværksætter med global gennemslagskraft

Lars Bentzen, Aalborg, adm. direktør og seniorpartner i NTU International, fylder 40 år på mandag 15. september 2014.
Det er synd at sige, at Lars Bentzen ligefrem skilter med de resultater og succeser, som han over de seneste syv år har stået i spidsen for og skabt fra sin Aalborg-baserede virksomhed NTU International A/S.

Tværtimod hylder Nordjyllands diskrete iværksætter det stolte gamle princip om at lade resultaterne tale deres eget - eller rettere - deres egne tydelige sprog: afrikanske, asiatiske og andre eksotiske tungemål.

Med afsæt fra kontoret vis-a-vis Jomfru Ane Gade har den nedtonede erhvervsøkonom siden 2007 opbygget en virksomhed, der leverer teknisk vidensrådgivning til hele verden inden for blandt andet transportsektoren. Virksomheden har 60 ansatte og vil i år passere en omsætning på 40 millioner kroner.

Bruxelles

Som nyudklækket cand. merc. satte Lars Bentzen i 1998 kurs mod Bruxelles, hvor han som teknisk rådgiver og lobbyist for blandt andet DSB-Gods begyndte at samle sig værdifuld forståelse for det internationale tekniske rådgivermarked. Samtidig begyndte han at skabe sig et solidt, internationalt netværk.

I EU-korridorerne i Berlaymont-bygningen skrev den gryende nordjyske iværksætter sig hurtigt bag øret, at hemmeligheden bag god effektiv rådgivning hedder:

* Kvalitet,

* integritet med hjerte og

* et godt købmandskab.

Afrika

Den viden blev senere grundstenen til NTU International, som fødselaren startede i 2007.

Allerede året efter indgik NTU sine første rådgivningskontrakter, og det varede ikke længe, før han var med til at udvikle et luftfartsvæsen i Zambia og opbygge et vejdirektorat i Malawi.

De store, udenlandske udviklingsprojekter kulminerede med en kontrakt på over 35 millioner kroner for et vejudviklingsprojekt i Afrika.

Danmark

Efter de succesrige år med fokus på verdensmarkedet rækker Lars Bentzen og NTU International nu også ud efter det hjemlige rådgivningsmarked, hvor den entreprenante vækst-virksomhed har sikret sig en række kontrakter med danske havne og kommuner på infrastrukturområdet.

Branchekolleger hylder nordjyden for netop at have evnen og timingen til at agere og navigere skarpere end et barberblad i selv de knivskarpeste konkurrencefelter og vinde den udbudte opgave - såvel i Afrika som i Assens - qua sin sjældent sikre sans for altid at sætte sine rigtige hold - og så i øvrigt gå forrest selv.

EU-flag til tops

Når Lars Bentzen i ny og næ tillader sig den luksus at slappe af, sker det som oftest under professionelle ekspertkasketter - for eksempel som EU-ekspert i Bruxelles, som udvalgsmedlem i Horizon 2020 eller som censor i De Erhvervsøkonomiske Censorkorps.

Forholdsvis venskabelige, indviede tunger hævder derfor at vide, at det på mandag ikke bliver Dannebrog, men derimod EU-flaget, som stiger til tops på villavejen i Hasseris - sådan som det også røbes gængs skik og brug på familiesommerhusets parcel på den nordjyske vestkyst.

Gratulanter af enhver slags vil være hjertelig velkommen til at kigge forbi og ønske Lars Bentzen tillykke på mandag 15. september fra kl. 13.00 på NTU’s Aalborg-kontor på adressen Ved Stranden 22.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062