23948sdkhjf

Elev hos både speditør og kunde

Unik uddannelsesforløb for Lisa Aaby. Scan Global Logistics og Svendborg Brakes deler hendes elevplads.
Indsigt fra begge sider af skrivebordet er målsætningen med en ny og innovativ elevplads skabt gennem et partnerskab mellem speditionsvirksomheden Scan Global Logistics og dets kunde, Svendborg Brakes.

De to virksomheder "deler" uddannelsesansvaret for speditionseleven, Lisa Linn Aaby Jacobsen.

Når hun om to år er færdiguddannet speditør, vil hendes baggrund være unik: Hun er uddannet med erfaring fra både kundens og speditørens side af skrivebordet.

Uddannelsen er skabt gennem et partnerskab mellem to internationale danske virksomheder, Scan Global Logistics, og Svendborg Brakes. Ansvaret for uddannelsen er ligeligt fordelt mellem de to virksomheder.

- Perspektivet er at skabe elever med en bred faglig viden i forhold til både kundens og transportørens behovsiger HR-Manager Pia Nielsen, Scan Global Logistics.

- Det er en ganske unik mulighed for at skabe et tættere partnerskab med vores kunder og samtidig tilbyde en alsidig og udfordrende uddannelsesmulighed. Vi forventer, at det vil styrke vores samarbejde og give os en endnu bedre forståelse for kundens dagligdag og særlige behov,

Ideen født i Svendborg

Idéen til en speditionselev fordelt mellem virksomhederne opstod hos Svendborg Brakes.

- Som virksomheder har vi et ansvar for at uddanne elever, siger Lasse Kristiansen, Group Logistics Manager i Svendborg Brakes.

- Vi råder over en shippingafdeling med to medarbejdere og kunne se fordelene i at uddanne en speditionselev. Samtidig så vi også udfordringerne i forhold til at sikre en bred uddannelse i en forholdsvis lille intern shippingafdeling,

Modtaget positivrt

Derfor tog Svendborg Brakes kontakt til Scan Global Logistics og forelagde idéen om at dele ansvaret for en elev. Hos Scan Global Logistics, som i forvejen har omkring 30 unge i elevforløb, blev idéen modtaget positivt.

I fællesskab sammensatte de et uddannelsesforløb, der gav god mening for virksomhederne - og ikke mindst for eleven: Først et seks måneders ophold i hver af virksomhederne og derefter i alt fire intervaller af tre måneder - hvoraf en måned bliver et ophold i Kina, hvor både Svendborg Brakes og Scan Global Logistics har egne set-ups.

Stiller nye krav

- Vi er ikke stødt på lignende elevpladser, og allerede da vi slog stillingen op, fik vi positive tilkendegivelser fra kunder og kolleger i branchen, der kan se perspektiverne i kombinationsuddannelsen, siger Pia Nielsen, der samtidig erkender, at netop kombinationen også stiller nye krav.

- For eleven er det blandt andet en udfordring at skulle fungere socialt på to forskellige arbejdspladser og arbejde i flere forskellige it-systemer. Derfor vidste vi, at det krævede en elev med mere end blot skoleerfaring, siger Pia Nielsen.

Lisa stak ud

Blandt de mange ansøgere til stillingen stak 27-årige Lisa Linn Aaby Jacobsen ud. Hun søgte elevpladsen og har erfaring som butiksbestyrer og frivilligt arbejde i både Afrika og Indonesien.

Med den ballast er hun netop tiltrådt som speditionselev i partnerskabsprojektet.

- Jeg har ikke hørt om andre elevpladser af den art i Danmark, fortæller hun.

- Jeg så straks perspektivet i at få indsigt i både kundens og transportørens arbejde. Med elevpladsen får jeg en unik profil, når jeg er færdig.

- Jeg vil gerne have en speditionsuddannelse, fordi det er et spændende job, hvor to dage aldrig er ens. Den udfordring bliver tilmed endnu større i denne elevplads. Det er en spændende og kæmpestor udfordring for mig, siger Lisa Linn Aaby Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078