23948sdkhjf

Leasing gavner investeringslysten

En international rapport viser, at virksomheder, der bruger leasing til finansiering, har mere vækst end de virksomheder, der køber deres eget materiel.
- Er din virksomhed med på leasingvognen, er der stor sandsynlighed for, at I har mere gang i investeringshjulene end de virksomheder, der køber deres eget materiel.

Sådan lyder budskabet fra Danmarks største leasingselskab, Nordania Leasing. Der henvises til en ny, europæisk rapport, der er udarbejdet af Deloitte.

Konsulenthuset har finkæmmet finansielle nøgletal fra Lease Europe og OECD for at afgøre, hvor nutidens og fremtidens vækst findes.

En hovedkonklusion er, at små og mellemstore firmaer, der leaser, i gennemsnit investerer 57 procent mere i deres forretning end konkurrenter, der køber og ejer.

- Det er et sundhedstegn, mener Carsten Fisker, der er chef for lastbiler i Nordania Leasing.

- Han mener, at de positive tendenser kan spores direkte tilbage til den gavnlige effekt, som leasing spiller for virksomheden.

Hvor skal

pengene arbejde?

Når man leaser, betaler man et fast, månedligt beløb til leasingselskabet, som ejer materiellet. Virksomheden kan altså i stedet bruge de øvrige midler til at udvikle forretningen. Det er især en fordel, hvis man leaser køretøjer, der ifølge rapporten udgør cirka halvdelen af alt leaset materiel i Europa.

Højeste tilgængelighed

Der er også en anden vigtig årsag til, at væksten skal findes blandt firmaer, der leaser. Sammenlignet med andre former for finansiering, er leasing den mest tilgængelige.

- Den høje tilgængelighed skyldes, at man med leasing kan få finansieret op til 100 procent af sit materiel, siger Carsten Fisker.

- Vi stiller som udgangspunkt ikke krav om, at man skal lægge for eksempel 20 procent af købesummen i udbetaling, når man leaser. Som leasingfirma ejer vi jo stadig aktivet, og det skaber en større sikkerhed

.Mindre konjunkturfølsom

Sikkerheden gør også leasing velegnet til brancher, der traditionelt anses for mere konjunkturfølsomme. Det gælder for eksempel tranport- og anlægsbranchen.

- Her er det et must at have sine udgifter under kontrol, siger Carsten Fisker.

- Mit råd er derfor, at man bruger sin leasingrådgiver, når man skal lægge mål for det nye år. I modsætning til en bankrådgiver er en af vores kernekompetencer at vide noget om de aktiver, vi finansierer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313