23948sdkhjf

Havn kæmper for motorvejsrampe

Danske Havne søger via Havnepakke 3 statslig finansiering til udretning af tilkørselsrampe 59 i Fredericia mod Kolding.
Når man kører på Snoghøj Landevej inde fra Fredericia og vil på motorvejen mod Kolding, skal man krydse Snoghøj Landevej og køre ned af tilkørselsrampen i et loop. Venstresvingsbanen på Snoghøj Landevej skaber dagligt trængsel og kø på strækningen til gene for alle trafikanter og med negative miljømæssige konsekvenser.

Derfor har der i Fredericia længe været et ønske om at få lavet en ny motorvejsrampe med nedkørsel på den vestlige side af Snoghøj Landevej.

25 procent flere lastbiler

- Havnen i Fredericia har gennem de senere år oplevet en markant stigende aktivitet med øget trafik til følge, forklarer adm. direktør Jens Peter Peters fra Associated Danish Ports, der ejer Fredericia Havn.

- Alene fra 2013 til 2014 er antallet af containere til havnen steget med 25 procent. De mange lastbiler, der transporterer godset videre, ender ofte i lange køer på Snoghøj Landevej.

Opfylder kravene

- Som vi ser det, opfylder en ny tilkørselsrampe mod Kolding derfor fuldt ud kravene til at blive finansieret via Havnepakke 3, som har til formål at skabe gode vækstvilkår for de danske havne, siger Jens Peter Peters.

Formand for By- og Teknikudvalget i Fredericia, Jean Brahe, er enig i den udlægning og bakker op om ansøgningen:

- En ny rampe vil forbedre trafikafviklingen i myldretiden, siger han.

- Det vil være til stor gavn for hele Fredericias erhvervsliv og de mange borgere, der dagligt benytter tilkørslen. Det er dyrt for samfundet, at vi sidder i kø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078