23948sdkhjf

Dansk kaptajn og besætning får tapperhedspris

FN’s søfartsorganisation IMO har besluttet at tildele kaptajn Andreas Kristensen og besætningen på DFDS’ fragtskib Britannia Seaways prisen 2014 IMO Award for Exceptional Bravery at Sea.
Det skyldes deres usædvanligt tapre håndtering af en alvorlig brand til søs den 16. november 2013. Andreas Kristensen modtager officielt prisen ved en ceremoni på IMO’s hovedkontor i London den 17. november 2014.

Branden fandt sted, mens skibet var på vej fra Sørreisa til Bergen i Norge med tyve besætningsmedlemmer og 12 passagerer. Skibet var lastet med militært udstyr, herunder store mængder af farligt gods, som havde flyttet sig under det hårde vejr og dermed startet branden.

Under den voldsomme brand mistede skibet væsentlige funktioner, men ved en fælles og særdeles professionel indsats lykkedes det besætningen at manøvrere skibet manuelt, så de kunne sejle videre mod den norske kyst for egen kraft og søge læ bag nogle kystnære øer, hvor de efterhånden fik bekæmpet branden.

Med hjælp fra et norsk brandslukningsskib kunne branden endeligt erklæres slukket ca. kl. 8 om morgenen - 13 timer efter, den var startet.

Andreas Kristensen kom også i rampelyset i 2011 for en spektakulær redning af en ung kvinde, der faldt over bord fra King Seaways under en rejse fra Newcastle til IJmuiden i Holland. Han sejler fortsat som kaptajn på Britannia Seaways.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078