23948sdkhjf

iPad sparer brændstof

Vognmand Jan Lillegaard fra firmaet Ernst Jacobsen A/S forærede sine chauffører en iPad. Det udløste en betydelig besparelse på virksomhedens brændstofbudget.
På iPad’en var Volvos Dynafleet-app installeret. App’en gav chaufførerne mulighed for at se, hvor brændstoføkonomisk de kørte. De kunne sammenligne resultater med hinanden – og det gav anledning til en venskabelig konkurrence blandt chaufførerne, om hvem der kunne køre mest brændstoføkonomisk.

- Vi har kun kørt med Volvos app i få måneder, men allerede nu kan vi konstatere markante brændstofbesparelser, fortæller Jan Lillegaard.

- Chaufførerne dyster venskabeligt om at opnå den bedste brændstoføkonomi. Systemets anvisninger giver hurtige resultater.

Kørestil giver points

Chaufføren tildeles et antal points ud fra evnen til at køre brændstoføkonomisk. Der fokuseres på fire hovedområder

• fremsynethed og bremsning,

• motor- og gearudnyttelse,

• tilpasning af hastigheden og

• tomgangskørsel.

Chaufførerne inddeles også i forhold til, den transportform de udfører – distribution, anlægskørsel, langturskørsel m.m.

Sand og grus

Firmaet Ernst Jacobsen A/S kører hovedsagligt med grus og sand fra egen sandudvinding og benytter 7-akslede træk, der kører med 56 ton total vægt.

Der leveres sand til betonværker, golfbaner og kommunale børnehavers sandkasser. Sandkvaliteten er efterspurgt ud over landets grænser, og Esbjerg-virksomheden eksporterer blandt andet sand til Sverige og Norge. Også det kommende VM i beachvolley i Norge, skal have sand fra Ernst Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078