23948sdkhjf

50 ton spildolie forsvundet på Rømø.

Mindst 50 ton miljø-giftig spildolie er på mystisk vis forsvundet fra Rømø Havn, der ligger i et naturskønt område på den populære turistø i Vadehavet, skriver Ekstra Bladet.
Det har nu fået havnechef Kristen Nedergaard til at melde sagen til politiet. I følge Ekstra Bladets oplysninger er politiet i Tønder ved at undersøge, om olien illegalt er blevet solgt eller foræret til lokale beboere, som har fyret med spild-olien i deres oliefyr.

- Det er en meget træls sag for havnen. Havnen ligger i et miljømæssigt meget følsomt område. Derfor er der skarpe krav til os og det skal vi naturligvis leve op til, siger havnechefen til Ekstra Bladet.

Helt uacceptabelt

Rømø Havn er miljø-certificeret på forskellig vis og havnechefen betegner det som helt uacceptabelt, at der siden 2009 måske er forsvundet omkring 10 ton spild-olie om året.

- Der skal selvfølgelig være en nøjagtig sammenhæng mellem den mængde olie, der føres ind i havnen og den mængde som føres ud, fastslår Kristen Nedergaard.

Derfor anmeldt til politiet

Havnechefen forklarer, at han forgæves har forsøgt at finde ud af, hvor de store mængder olie er forsvundet hen. Men det har ikke været muligt for ham at opklare sagen.

- Jeg har ikke kunnet finde ud af, hvad der er foregået og om der er foregået noget kriminelt. Derfor har jeg anmeldt forholdet til politiet. Men jeg har hverken anmeldt havnen eller navngivne personer, siger havnechef Kristen Nedergaard til Ekstra Bladet.

Fjernet af lokale

I følge Ekstra Bladets oplysninger har det i en del år været praksis, at de mange tønder med spildolie blev stillet et særligt sted på havnen, hvor en eller flere lokale beboere har afhentet olien - helt uden kontrol med, hvad olien er blevet brugt til.

- Det har jeg også hørt. Nu må politiet undersøge sagen og se på, om vores procedurer er rigtige og hvad der er sket. Det overlader jeg helt til politiet. Sagen blev anmeldt i december sidste år og jeg ved, at flere personer allerede er blevet afhørt. Jeg er endnu ikke selv afhørt, siger havnechefen.

Politiet bekræfter

Lederen Lokalpolitiet i Tønder, Svend Erik Paulsen, bekræfter at politiet er ved at 'undersøge en sag på Rømø Havn'.

- Men jeg vil ikke udtale mig om, hvad den går ud på. Jeg kan heller ikke sige, hvornår jeg forventer sagen afsluttet, siger politichefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078