23948sdkhjf

Færre virksomheder tager lærlinge ind

Det får konsekvenser for de unge praktiksøgende, at en præmie- og bonusordning på op til 33.000 kroner for at tage lærlinge under 25 år ind bortfaldt ved årsskiftet.
Det mener blandt andre formand for Dansk Byggeri i Østjylland, Michael Ancher. Han mener, at færre vil tage lærlinge ind.

- Det er da klart, at det vil blive sværere for de unge at få uddannelsesaftaler. De små og mellemstore håndværksfirmaer i Østjylland har problemer med at kunne ansætte dem. Godt nok er der rigelig vækst i Aarhus, men det er de større firmaer, der har det, og det er ikke lige dem, der laver uddannelsesaftaler med de unge, siger Michale Ancher til DR Østjylland.

Mild vinter

Lotte Kruse, som er uddannelseschef på Aarhus Tech, håber det milde vintervejr fortsat vil gøre, at der er mere arbejde i byggebranchen, og at der derfor bliver ansat flere lærlinge end ellers, men hun er enig i Michael Anchers vurdering-

- Det betyder selvfølgelig noget for de virksomheder, der ikke ved, om de skal have en lærling eller ikke have en lærling, og det betyder noget for de større virksomheder, som ikke ved, om de skal have to eller tre lærlinge. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Lotte Kruse.

Michael Ancher, der er formand for Dansk Bygeri i Østjylland synes, at det er synd for de unge.

- Der går mange unge mennesker rundt, der rigtig gerne vil i gang med en uddannelse, og det er jo lidt sørgeligt, at man ikke kan opfylde deres ønsker og få dem igang, siger han til DR Østjylland.

Der er ikke lavet en politisk aftale om en ny præmie-bonusordning til virksomheder, der indgår uddannelsesaftaler i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078